miércoles, 2 de octubre de 2024

MARATÓ MILLAU 28-9-2024 (144)

 


El dissabte 28 de setembre, coincidint amb l'edició número 52 dels mítics 100k de Milla, a França, es celebrava la 10na edició de la marató, aprofitant que la primera volta dels 100k passa per la zona d'arribada. Feia temps que tenia ganes de fer aquesta prova, relativament propera, a 3 hores de casa, i que em servia de pas per sumar una nova marató a les cames. 

Ja sabia d'entrada que el circuit no era senzill, un circuit, com diuen els francesos, Vallonee, és a dir, amb constants pujadetes i baixadetes, amb pocs trams de planer. De fet del 15 al 21 tot era un lleuger ascens, que culminava al pas de la mitja marató amb uns 40m al 8,5% de desnivell. Tot això anava posant km a km les cames a to, sense marge per la recuperació pel esforç acumulat.. Però qui ha dit por? una Marató sempre s'ha de córrer, sigui quin sigui el perfil.

 Recollida de dorsal divendres a la tarda, i a continuació la Pasta Party, una tradició que a França encara es mantè. 1.300 inscrits als 100k per "nomès" 300 a la marató... això parla de la importància d'aquesta prova al calendari de ultradistància 

Sortida dissabte a les 10h des de Millau, per fer un circuit a volta única seguint la vall del riu Tarn. Anada per una ribera i tornada per l'altra. Sobre el km7 entraven al circuit les bicicletes dels acompanyants dels 100k. Eren els encarregats de donar suport, assistència, canvi de sabatilles o el que fos a aquests campions.

Un ambient molt distès entre tots els participants, on el més important era anar sumant km i arribar a meta. 

El gran "inconvenient" pels participants dels 100k segurament és que al pas per la marató entren a dins el pavelló per tornar a sortir, on encara els hi queden 58km per endavant, tot un exercici per la ment en aquells moments en que molts ja van força "tocats". 

Per sort meva feia la marató i posava fi a la número 144, amb un temps de 4h37, dureta un altre cop, haurè de buscar alguna que sigui més planera, doncs últimament en faig de complicades....

En 2 setmanes, si tot va bé, toca la 145...

Bona setmana a totes i tots!!








No hay comentarios: