jueves, 17 de octubre de 2024

BUDAPEST MARATHON 2024.... & 5KM

 

Una nova marató.. una nova ciutat (Budapest)... i un nou pais (Hungria). Budapest.. la joia del Banubi li diuen, i raó no en falta. Una ciutat preciosa, restultant de l'unió de 2 ciutats, Buda i Pest, separades per un riu que transcorre Europa amb un llarg de 3.000km, abans d'arribar al mar. 
Una marató que ja tenia en ment, però que coincidia amb la Cursa de la Dona.... excepte aquest 2024. A més era una excusa perfecte per fer el regal d'aniversari a la Lídia, amb uns dies d'antelació, però regal i a més sorpresa. Tot i saber que anava de viatge, no sabia on fins que arribaven a la porta d'embarcament. 
Una ciutat que des de l'arribada vam literalment caminar amunt i avall, visitant monuments a tots 2 costats del riu. El divendres aprofitàvem per recollir també els dorsals abans de fer la visita al Parlament, el 2n més gran del món i d'un passeig nocturn en vaixell pel Danubi.
Dissabte al matí em tocava córrer les 5k per escalfar cames.  Un circuit ràpid que feia en 24'45" per finalitzar en la 3a posició de la meva categoria.. la M55. A la tarda més turisme amb algunes pujades i a esperar el diumenge. 
El plat fort era la marató, i també hi havia 30k, Mitja marató que correria la Lídia, els 14k i la marató per relleus, de 2 o de 4 components. 
La marató sortia a les 9h, mentre que la mitja ho faria a partir de les 10h30 des del k21,1 de la marató, coincidint la resta del circuit. Com la sortida era per calaixos hi havia la possibilita de poder coincidir amb la Lídia en algun punt del circuit. 
Primera mitja gaudint del circuit, la ciutat amb els seus ponts, i a partir de la meitat pensant en si en algun punt coincidíem. Així sortint de la Illa Margarita, i després de fer-nos una trucada i veure que corríem amb 500 metres de diferència entre nosaltres, ens ajuntavem passat el k30 per acabar de córrer plegats fins al final. 
Fent fotos i vídeos al llarg del recorregut, sense cap pressió i gaudint de cada km. Al final marató 145 a les cames, amb un temps de 4h34'55" i amb les cames fresques per seguir fent turisme per la tarda. 
Amb ganes ja de la 146... si tot va bé el proper 15 de desembre amb motiu de la Marató per la Marató de TV3 a Girona.
Bona setmana a totes i tots!!!















No hay comentarios: