miércoles, 2 de agosto de 2017

Aigua i més aigua...

 En ruta cap a la Font del Ferro..
Cap de setmana de molta aigua esportiva.. tot i que primer de tot tocava sortida amb les Girunneres el dissabte a primera hora, com ve sent habitual durant els caps de setmana d'estiu, sigui el dissabte o el diumenge. Aquest cop la ruta prevista era la volta a la Font del Ferro, a la Vall de Sant Daniel. Un circuit circular i agradable de fet, que finalitzava amb un cafè relaxat per recuperar les energies perdudes.
Al migdia del dissabte tocava anar cap a Cadaques, on a les 8 de la tarda es disputava el 1r Aquatló solidari per parelles, amb unes distàncies de 1.000 metres de natació, amb arribada a la platja gran de la localitat, i disputat amb un mar perfecte en el seu estat, i en un circuit on no hi havia perdua possible: les barques a la nostra esquerre i les roques del litoral a la dereta, això si, protegits per kayacs en tot moment. La gran peculiaritat d'aquesta prova és que s'havia de en equips de 2, i sempre haviem d'anar junts. Quan algunes de les Girunneres m'ho van proposar, no ho vaig dubtar ni un moment. Era una bona ocasió per anar a visitar aquesta població llunyana de Girona, en la que feia anys que no hi havia estat. 
A continuació de la natació, s'havia de córrer en un circuit d'anada i tornada, amb les seves pujades i baixades. La festa no podia finalitzar d'una altra manera que amb un bon sopar, abans de tornar a Girona on arribava a les 2 de la nit.. pensant que a les 6 m'havia de despertar per la següent prova del cap de setmana. 
I és que per diumenge estava inscrita a la Travessia de Les Medes, una prova que només havia realitzar l'any 1991... fa 26 anys!!!! A les 7 havia quedat amb una altra Girunnera per anar-hi, la Montserra Calvera. Un esmorzar i un cafè amb tranquil·litat abans d'anar a recollir dorsals i preparar-nos per ser transportats en barques fins al punt de sortida, a les mateixes Illes Medes. Allà haviem de saltar directament al mar, fer uns 200 metres fins la línia de sortida, des d'on fariem el tram de natació fins a la platja situada dins l'espigó. 1.650 metres per davant, sempre que anessim rectes, cosa que dificultava una mica les corrents marítimes.
La gran sorpresa era que els jutges no ens deixaven fer la travessa amb el rellotge, per alguna absurda normativa que no discutiré, però que encara trobo més poc coherent per a tots els nadadors populars quan resulta que el sistema de cronometratge va fallar, no hi havia cap cronometre a la sortida de l'agiua i a més de que els participants ens hem quedat sense saber el temps, no es van poder entregar copes en cap categoria... per prendre nota. De totes formes em va quedar la bona sensació de trobar-me bé durant tot el trajecte i realitzar una bona natació.
Ara a esperar un nou cap de setmana d'aigua, amb la celebració de la travessa nocturna de Begur el proper dissabte, 1.000 metres al mar amb sortida a les 22h30'... una nova experiència per explicar.
Bona setmana a totes i tots... Salut i kms
 La Font del Ferro
 Amb l'Anna Fontanet, la Irene i en Quim a Cadaquès
Amb la Montserrat a l'Estartit, on es celebra la Travessia de Les Medes

No hay comentarios: