lunes, 21 de abril de 2014

FORMAR PART D'UN EQUIP

 Entregant a l'Alex la seva replica en goma eva....
Córrer... esport solitari, compartit o d'equip..? les tres respostes son valides. Quan competim, el córrer es converteix en una lluita contra tu mateix i contre els "rivals", siguin coneguts o no... Quan entrenes, en canvi, o quan la mateixa competició es converteix en una bona estona per estar amb els amics, s'acaba convertint en una practica esportiva entre amics i companys, on compartim una bona estona practicant esport. Finalment, quan el córrer es converteix en una aventura, es converteix en un esport d'equip. Aquesta setmana, concretament el dilluns, vaig quedar amb la ultrafondista Alexandra Panayotou, coneguda per els seus reptes en solitari i solidaris, per parlar de projectes per al proper any a la nostra estimada Girona. Vaig aprofitar també per donar-li un detall de Xevi's little Things.. una replica seva en goma eva.
Com alguns ja sabreu, el proper mes de juny, concretament del 4 al 7, farà el que ha de ser el seu últim repte, córrer 400kms, passant per les quatre provincies catalanes, amb el projecte www.running4her.com. La sortida la farà a Sant Cugat, i l'arribada serà a la nostra ciutat, Girona. Parlant davant un café sobre els preparatius, li vaig preguntar com ho tenia tot, i em va fer el comentari de que encara faltava un conductor per una de les furgonetes de recolçament... ja em coneixeu, em va faltar temps per oferir-me voluntari, només em faltava confirmar-li més tard, tal com vaig fer. Aquest cop em tocarà formar part del seu equip de recolçament, conduint la furgoneta juntament amb un altre company per anar fent relleus (i alguns trams corrent o en bicicleta també cauràn. Hi haurà un parell d'amics seus que l'aniràn acompanyant en bicicleta, també corrent, a més dels molts amics que te al llarg del recorregut i que l'acompanyaràn en alguns trams del camí. El repte començara el dimecres 4 a la tarda, i finalitzarà el dissabte 7 al voltant de les 8 de la tarda a la Catedral de Girona, seràn tres dies amb les seves nits de plena aventura i treball en equip, on cada peça serà important perqué l'Alexandra, la veritable protagonista, arribi al seu destí amb el seu esforç. L'arribada a Girona es farà des d'Anglés, baixant per la via verda, i espero que molts gironins vinguin a esperar-la per acompanyar-la els últims quilòmetres, i que es noti recolçada. 
Dintre de la preparació per el repte, aquest dijous va córrer 70kms, sortint a mitjanit des de Santa Maria de Palau Tordera, amb en Carles Aguilar, per recórrer l'antiga Via Augusta fins a Girona. Vam quedar que els aniria a esperar per fer junts els últims quilómetres. Vaig sortir de Palau, a Girona, en direcció a Fornells, on vaig trobar el camí que seguint la via del tren, va cap a Riudellots, un camí que descobria per primer cop, maravellos, i que obre noves portes als entrenaments.. Finalment, després d'equivocar-me de trajectoria i atravessar un riu (hi ha coses que no tenen preu, i córrer a l'aventura, amb la motxila a l'esquena, és una d'elles), arribar a una granja envoltat de vaques i amb 10 metres rius per davant, i veure que havia de recular de nou momentaniament, els trobava prop de Riudellots. A partir d'aquí, trotant cap a Girona, explicant anecdotes i cantant al ben mig de la meva ciutat l'himne del Running4her, arribaven a la Plaça Independéncia, punt final del seu trajecte, per completar aquest entrenament que tenia al seu camí cap al repte.
La resporta a la pregunta inicial...? córrer pot ser un esport individual, compartit, i també d'equip, i en aquest cas, tindré la sort de formar part d'aquest repte tan apassionant que correrà l'Alexandra Panayotou..
Feliç Sant Jordi a tots, i recordeu que en trobareu el dia 23, patró de Catalunya, a l'Stand del Geieg a la Plaça Catalunya de Girona, venent el meu llibre "Empúries: recordant Filípides"...
 Trobada entre Riudellots i Fornells de la Selva
 Arribant a Girona
Repte assolit

No hay comentarios: