martes, 28 de agosto de 2012

CANTALLOPS (solidaritat)...

Aspecte dessolador durant un tram de la cursa.
Amb retard, per les vacances, però aqui va la crónica d'una cursa que mai es tindria que haber disputat, si més no, en aquestes circunstàncies, degut al foc que va devastar part de l'Empordà. El dimecres 15 d'agost, data festiva, es va celebrar aquesta cursa, amb sortida i arribada a la localitat de Cantallops, amb l'intenció solidaria de recaptar fons per la zona afectada. Amb 2 circuits per escollir, un de 10kms i un altre més llarg i dur de uns 22kms, es va demostrar de nou que soms un poble solidari quan cal ser-ho, i sobretot, que els corredors populars, sempre estem disposats a posar el nostre esforç per una bona causa, sense esperar res a canvi. 1.000 participants en la suma de les dues proves, si, 1.000!!!! tot un éxit, que varem fer un donatiu de 10 euros cadascú.
El circuit de la cursa curta, el que vaig triar, transcorria per els voltants de Cantallops, amb algun desnivell, no molt pronunciat, en front dels 1.000 metres de desnivell que havien de superar a la cursa llarga. Molts dels trams eren per camins, amb la vegetació calcinada als costats, inclús en algun moment per camins calcinats en mig dels arbres. Havia vist el foc per televisió, a la prensa, en fotos... però res comparable a la sensació que sents quan hi ets al mig, corrent, sentint la teva respiració i olorant encara la fusta cremada...et quedava una sensació de frustració e impotencia molt gran davant l'acció devastadora del foc, i sobretot, davant les imprudencies humanes que el poden provocar.
Com deia, es va demostrar la gran solidaritat dels corredors, i a la sortida vaig poder veure i saludar a molts amics als que feia temps que no veia. Esperem que una cursa així no s'hagui de repetir mai més, per aquesta causa, tot i que la cursa en si, potser si que valdria la pena fer-la de nou. Al finalitzar, gràcies a la col.laboració de varies empreses, varem tenir veure i menjar per recuperar-nos del esforç.

Amb amics del club, abans de la sortida.
 Al costat d'en Llorenç, en Carlos, amb qui vaig compartir el viatge i la primera part de la cursa, i en Lluis Rafart
 Els dos Xevi's.. en Bonastre i l'Avellana
 Un altre dels mitics del triatló a casa nostra, en Dani Canadell.
Cursa popular de Lierganes
Aprofitant les vacances a Cantabria, varem aprofitar per córrer la cursa de Lierganes, un bonic poble d'aquesta província. Com sol passar per aquestes terres, inscripció gratuita, a diferencia del que ens trobem habitualment per casa nostra. La cursa es feia dins del poble, per categories, com al cros, variant les distàncies segons l'edat. A part de ser gratuita, també hi havia premis en metal.lic, el que provoca que el millor de la provincia sempre sigui en aquest tipus de curses. Al final, varem gaudir molt de la experiéncia, i la Cati, tercera a la categoria de veteranes, es va emportar medalla, copa i 15 euros...
A nivell personal, aquesta cursa em va soposar la competició número 850.... a només 150 d'arribar al miler.
 La representació gironina a Lierganes.
 La Nadeia arribant exultant a meta, després de deixar enreda una de les participants... sempre feliç