sábado, 12 de junio de 2010

EL MONJE ("LE MOINE")

Amb l'artista de la familia, la Nadeia.
Aquest cap de setmana ha tocat experiencia nova... fer de figurant en una peli... seguint els pasos de l'artista de la familia, la Nadeia. I és que després d'acompanyar-la fa uns dies a la prova de vestuari per la pelicula hispano-francesa, "El Monje" (Le moine), també s'en van quedar a mi... es ben bé, que el mon del cinema ja no és el que era, je, jee... Total, a fer d'home del poble en aquesta producció.
Aquest és una mica el diari del que va ser el dia (millor dit, la nit del rodatje). A les 6 de la tarda, tocava presentar-me a lloc, primer, la firma del contracte amb la realitzadora, a continuació, a posar-me la roba per rodar, i cap a la zona de maquillatge, on després de fer cua durant 30', ens diuen als "homes del poble", que no cal maquillar-nos. D'aqui, ens porten en grups cap a la zona de la Catedral, zona de rodatge. Al edifici del col.legi d'arquitectes, ens esperen taules amb sucs, begudes, cafes, fruita, algunes pastes... que romandran allà durant tota la nit, per anar matant la gana i la sed. Cap a 2/4 de 8, es comença a servir el sopar (hora francesa!!!!), una bossa on hi ha un recipient de plastic amb arroç i ou bullit, un altre amb patates fregides i salsitxes, platan, flan i xocolatina.
Un cop finalitzat el sopar, sortim al exterior i ens van col.locant al lloc on farem de figurants. La escena que es grabarà, representa una processó, ambientada a Madrid, en plé S.XVII, i és l'escena final de la pelicula. A partir d'aqui, moltes estones d'espera, primer per que es faci de nit, i després entre pressa i pressa de la escena, amb els minuts que pasan lentament, per després en un moment es desenvolupi tota l'acció.
Cap a 2/4 de 2 de la matinada, toca una parada per fer un apat, consistent en entrepans, a més de la fruita, begudes fredes i calentes que trovem durant la nit. Així van passant les hores, repetint fins a 10 cops la escena, descansant (seguts com podem, estirats al terra...) entre cada pressa, i amb una humitat que va calant poc a poc (sort de la roba que portem, que si bé a la tarda donava calor, entrada la nit ens serveix de protecció). I just tocades les 5 de la matinada, el director don el vist i plau al rodatge, així li comunica a la protagonista que hi ha avui rodant la escena, la Geraldine Chaplin (filla del mitic Charles Chaplin), i tothom esclata d'alegria... per poder tornar cap a casa.
A partir d'aqui, cap a vestidors a canviar-nos i recuperar les nostres pertenençes... i lo més important, je,je..... a cobrar els honoraris per la feina de tota una nit, 65 euros nets. A la pregunta de si val la pena? doncs crec que si, només per la experiencia de viure un rodatge per dintre, coneixer gent i experimentar noves activitats... o sigui que si es presenta alguna altra ocasió, repetiré!!!! i millor si és a Hollywood!!!!
Aqui us deixo unes fotos de lo que ha donat la nit.
El capità Alatriste....

Amb la Nathalie


L'Adolfo Vilafañe, company del club, i asidu a fer de figurant

L'hora de sopar


4a AQUATLÓ DE GIRONA PER LA SINDROME DE RETT

Recordeu que per al proper dissabte 26 de juny, tenim una nova edició de la Aquatló, una prova popular per donar soport a les families amb nenes de la Sindrome de Rett (http://www.rettcatalana.es/). 150 metres de natació, i 2kms corrent, plens de solidaritat i diversió. Recordeu que si algú no neda, pot només correr, i també al reves. Al finalitzar, hi haurà un sorteig de 2 rellotges entre tots els participants, gentilesa de Gonzalez Rellotgers (http://www.gonzalezrellotgers.com/).
US HI ESPEREM!!!!





No hay comentarios: