domingo, 25 de abril de 2010

MARATÓ D'EMPURIES: FILIPIDES SOM TOTS...

Doncs si, a poc més de 6 dies i 10 hores en el moment d'escriure, per la Marató d'Empuries, podem dir que Filipides som tots... els que correrem la mítica distància el proper diumenge 2 de maig. Precisament, aquest 2.010 es celebren els 2.500 anys (490 A.C.) de la batalla de Maratón, llanura situada fora de Atenes. Allà, les numeroses forces del rei Persa Jerjes, es preparaven per invair la capital de Grecia... però es van veure sorpresos per la estrategia de les forces greges, que en menor cantitat, van conseguir repelir als perses. I aqui...comença la historia de la Marató, un soldat, Filipides, va anar, corrent? caminant? fins a la capital, per comunicar la victoria, i va morir després de comunicar el fet. A partir d'aqui... una cosa podem dir, per als atletes de fons, el nostre veritable guia és aquest soldat.
I aquest any, més que mai, podem dir que a Empuries, en un lloc mitic, amb sortida i arribada a les ruines greco-romanes, tots els que estem alla, poquets, doncs és una marató amb pocs participants, però la més entranyable de les que es poden fer, ens sentirem Filípides. Enfrontarem la distància, els mitics 42,195 kms, practicament en solitut, nosaltres, contra la distància, el posible sol, el posible vent, contra nosaltres mateixos, i com Ell, trionfarem en arribar a les ruines, passar la linea d'arribada, i sentir-nos, per un moment, com a grans herois de la legenda grega. SORT A TOTS, i sobretot, disfruteu de lo que tant ens agrada, CORRER. Ens veiem allà.
I recordeu, que el dissabte, a les 20hores, a l'ajuntament de l'Escala, l'amic Arcadi Alibes presentarà el seu llibre "Correr per ser feliç"




PORRA PER LA MARATÓ
Recordeu que fins al dijous, dia 29, podeu participar a la porra sobre el temps en que acabaré la marató d'Empuries, la que farà 60 al curriculum. A la part dreta, teniu la llista dels temps que ja estan adjudicats. Aqui teniu la foto del pack que guanyarà qui encerti el temps o s'acosti més. Col.laboren, Esports Parra i Gonzalez Rellotgers.










8 comentarios:

Jacky dijo...

Genial relat Xevi! El recordaré, segur, el dia que pugui encarar-me a la distància!
Ens veiem a Empúries!
Salut,

Jacky

Trapatroles dijo...

Deu ser una marató molt maca. Esperarem les teves paraules de la cursa en el mes de maig.

Oscarjet dijo...

Hola Xevi, sort i espero reconeixet i saludarte a Empuries!

Ironxevi dijo...

Oscar, demana a qualsevol amb la samarreta del atletise Girona per el presi, i et diran per on estic. Espero saludar-te!!1
sort

Oscarjet dijo...

ok ;D

jesús dijo...

Molta sort xevi! No crec que vagis amb la disfressa de romà aquest any no? :-p Aquet cop faré la cursa dels 10 km, que amb la marató de l'any passat ja en vaig tenir prou ...

Puc fer porra encara? 3h5m48s

Ironxevi dijo...

Jesus, i tant que ets a temps!!! ens veiem diumenge, sort!!!

Anónimo dijo...

Moltissima Sort i a fer marques bones , eh????????