domingo, 8 de noviembre de 2009

CROSS DE LA ST. MARTIN- SOREDE

Avui ha tocat anar cap a la Catalunya Nord a correr, a tastar una cursa que no havia fet mai, el Cross de la Saint Martin a la població de Sorede, al peu del massis de la Albera. La intenció era anar recuperant una mica el ritme, i sobre tot la motivació per correr, que després de la lesió dels bessons, esta força baixa, de cares a la mitja marató de Ripoll, que es disputa la propera setmana.
Després de 90 kilometres en cotxe, i amb parada a Le Boulou per comprar un parell de revistes franceses, arribo a aquesta petita població, encantadora com tots els poblets de aquesta zona, i un bon lloc per viure si t'agrada la tranquilitat (i amb el mar a menys de 10 kilometres, tot un luxe).

Zona de sortida i arribada, davant l'ajuntament
A la sortida de la cursa, prop de 200 corredors, a punt per correr per un circuit de 13 kilometres que no es presentaven facils, i alguns corredors de la Jonquera, entre els que hi havia els 2 germans que ocuparien les 2 primeres places al final. Sortida a les 10, travessant alguns carrers del poble, i ja desde el principi enfilant cap amunt, tendencia que duraria fins al kilometre 7, primer amb un parell de kilometres d'asfalt, avans d'enfilar per una pista forestal. En total, 35' minuts d'ascens, per passar dels 70 metres d'alcada al inici, als 430 al punt més alt de la cursa.

Imatge de Sorede
I a partir d'aquí, baixada frenética de 23', per pistes forestals de bon transit, tot i que amb pedres que feien obligatori mirar on posaves els peus, i lo millor, amb el Canigó al fons, nevat, sempre al punt de mira, tot un luxe per la vista. Al final, arribada de nou a Sorede, davant l'ajuntament de la població, i com sempre pasa a França, un bon avituallament final

Avans de començar a escalfar, al final, tot i la fresqueta, la samarreta interior ha desaparegut a l'hora de prendre la sortida

4 comentarios:

tri-famili dijo...

HOLA XAVI, VEIG QUE JA COMENCES A ESTAR BÉ,I 13 KM A LA TEVA CATALUNYA NORD PER DISFRUTAR!!! ENS VEIEM EL DIUMENGE A RIPOLL "FRED"

Anónimo dijo...

Bona cursa per retrovar-t'he i engantxar ganes de tornar a fer mal.
Quim

Ironxevi dijo...

Sempre és un plaer correr a la Catalunya Nord i els seus paratges, per lo que sembla, a Ripoll no ha de fer gaire fred, aquest any, esperem que sigui veritat.
Quim, com va anar a Behobia, suposo que pasats per aigua,és lo que toca al nord.

Anónimo dijo...

Hvala za intiresnuyu iformatsiyu