lunes, 27 de abril de 2009

MARATÓ DE ALBI

20 anys després... de nou a Albi, per correr la Marató de aquesta localitat francesa, prop de Toulouse, i agermanada amb la nostra estimada Girona. Feia al voltant de 15 anys que el club no havia fet el desplaçament a la ciutat de Albi, després de fer-ho durant uns quants anys seguits. Si bé l'any passat ja es va intentar anar, no va poder ser, però aquest any si.
I d'aquesta manera, dissabte cap a les 8h, enfilavem amb l'autocar cap a França. A l'arribada al hotel, prop de la una del migdia, vam deixar les coses i cap a dinat, la majoria a un restaurant del centre de la ciutat, anomentat Le Vigan. Abans de tornar a l'hotel, on haviem quedat per anar a buscar els pitralls al estadi, on els teniem ja tots agrupats, encara vam tenir temps de visitar la Catedral de la localitat, inmensa, per cert, i part del casc antic que la envolta.
I tot xino xano, amb 15' de caminata, cap a l'estadi, on ens entregan tots els pitralls en 3 sobres, segons la distància (hi havia marató, mitja i cursa de 7,8kms), i una bossa amb totes les samarretes i crema per als peus. El president de la Marató ens confirma allà mateix, que a les 18h., en un restaurant anexe al estadi (per cert, és de rugby, l'esport nacional, i no de futbol), hi ha una recepció oficial, oferta per l'Ajuntament i la organització.
Mentrés fem temps, voltem per algun dels estands i sobretot per la carpa amb la màquina de Heineken, que hem d'estar hidratats per diumenge...
I quina recepció, primer les paraules de benvinguda, per part del president, vicepresidenta i tresorer de la Marató, i del regidor de l'Ajuntament de comunicació i turisme, per pasar a continuació a un pica pica que a la majoria ja ens va servir de sopar, com veureu a les fotos.
El diumenge es va despertar, com anunciava el servei meteorologic, amb una mica de pluja, que ens va acompanyar durant bona part de la cursa. Així, a les 9 sortiem els corredors de la Marató i la mitja, i 10 minuts més tard, la cursa popular. Primer es realitzava una volta per dintre de Albi (i al kilometre 5, prop del hotel, ja trovem a tota la afició fen xivarri), per entrar dins l'estadi al kilometre 7, abans de tornar a sortir de la localitat de Albi, per enfilar, en un circuit d'anada i tornada, seguint la carretera al costat del Riu Tarn, el circuit, siguen el punt més allunyat el 25 per la marató i el 15 per la mitja.
A un ritme aproximat de 5' el kilometre, anem fent, amb en Llorenç, kilometre darreda kilometre, amb pluja fins prop del 20è, que després va anar desapareixen a estones, i amb el pas de un parell de tunels, tant d'anada com de tornada, un de 400 metres i l'altre de casi un kilometre, que provocavenuna mica de yuyu, per la seva estretesa.
Ja de tornada, entrant a Albi, a falta de 4 kilometres, comença de nou a ploure amb una mica més de intensitat. Just abans d'entrar a l'estadi, on es feia tota la volta, escoltem la grada que es torna boja, amb una cridoria impresionant, i es que hi havia tots els acompanyants i els corredors de la popular i la mitja que ja ens havien vist, lo que va que la volta sigui trionfal. I aquest cop,a part de la estelada, parem un moment a les grades per recollir la bandera del club, per realitzar una entrada trionfal, amb el temps just per arribar a la carpa del avituallament i començar a diluviar. El temps final que vam realitzar,va ser 3h28'38" (1' més que fa 20 anys). Destacar el paper del debutant Albert Rutllan (2h45'), d'en Pablo amb 2h57', i a la mitja, en Domingo Cerdan, 3r a la seva categoria.
A continuació, una bona dutxa d'aigua, cap al podi a recollir un obsequi de la organització, i corrent a la carpa (més que res per no mullar-nos gaire), on donaven una safata amb dinar, a la que vam estar convidats tos els corredors i acompanyanst de Girona.
Total, que hem passat un cap de setmana fantàstic, tot el grup, a Albi, on realment ens han tractac de fàbula. I a continuació us deixo algunes de les fotos del cap de setmana, tot esperant el proper per correr la Marató d'Empuries
Part d ela expedició, a la entrega de pitralls, amb el responsable de un Stand que els hi van regalar gorres.

El tiberi de la recepció
Part de la directiva del club, amb els dirigents de la Marató i el regidor de comunicació i turisme de Albi


Amb el president de la Marató, la vicepresidenta i el tresorer


Alguns dels companys, poc abans de la sortida


L'afició, faci fred o faci calor, sempre al peu del canyó


En Nacho, en Manel i en Johan a la mitja

L'Emili i l'Enric, de passeig per Albi

En Salvador i en Tià, tornant cap al hotel a per una merescuda dutxa

7 comentarios:

carless dijo...

ENHORABONA PER TOT.
Llastima que hi ha gent que treballa per poder tirar el pais endavant....
Veig que us van cuidar molt be.......
NO PARIS de corrrer.....

Tr3sk dijo...

Per un moment pensava que era la Behobia...con tanto pinxoooo!!

Felicitats i ara a disfrutar de la prova reina: Empuries!!!

B3sitos a en Xiquet i al Antón, espero no fallar la propera edició!!!

Ironxevi dijo...

Sort que tu tires del carro, Carless, que seria de noslatres sense tu.
Eva, et trovarem a faltar dissabte i diumenge. Ja els hi donaré records,i menjaré les teves anxoves

tri-famili dijo...

FELICITATS AL CLUB, PER REPRESENTAR A LA CIUTAT DE GIRONA AL POBLE D'ALBI, I A TU I EN LLORENÇ DONS COM SEMPRE NO PAREU DE CORRER I DE SER COM SOU.
SALUT I FINS DIUMENGE!!
PERDÓ DIVENDRES A LA AQUATLO DE "COLEGAS"

Lo Búfal dijo...

Felicitats. Admiro molt el teu curtidíssim curriculum maratonià.
Fins diumenge crack.

Francesc dijo...

Moltes felicitats, a veure si a la propera l'agenda ens permet alguna escapada fora les nostres fronteres. Per cert, com no tinc el teu mail aprofito per dir-te si em pots apuntar a la Mitja de Girona. Diumenge a Empúries t'ho recordo. Francesc Seras

Jaume Tolosa dijo...

Una marató molt maca i ben muntada.
Jo en guardo un molt bon record, sobretot pel tip de foie i confit de canard que ens varem fotre!!!