domingo, 3 de mayo de 2009

MARATÓ D'EMPURIES I CURSA DEL CASTELL

PI Amb aquesta pinta, he corregut la Marató d'Empuries. Estan folls aquests romans
Que dir.... sencillament un cap de setmana genial. Divendres, amb la familia, que vam aprofitar per anar a visitar el Museu de Miniatures i microminiatures de Besalú (hi podeu trovar, entre altres, un tren de planxa dintre el forat de una agulla de cosir), que us recomano que hi aneu el dia que aneu a aquesta ciutat, on caminant per els seus carrerons, et transportes a la antiga Edat Mitjana.
I per dissabte i diumenge, plat doble de correr, i sobretot de pasar-ho bé amb els amics i companys, que és de lo millor que et pot donar la vida i l'esport. Dissabte, va tocar la 2ª Cursa del Castell de Figueres (la crónica abaix de tot), i diumenge, la Marató més entranyable, la de casa (a part de la de Girona per la Marató de TV3), la d'Empuries.
7 MARATÓ D'EMPURIES-L'ESCALA
Un any més, i en van 7 sobre 7, vam anar a correr amb els companys la Marató d'Empuries. Primer de tot, una petita reflexió personal: a la Marató, com la vida mateixa, en totes les facetes, hi ha dos coses primordials, primer, respectar-la, per moltes que en portis, sembre seran 42 kms i escaig, i segon, crec, estimar-la i difrutar-la, com tot el que puguis fer a la vida.
El dissabte, amb en Dani & famili, i en Llorenç, vam anar a buscar els pitralls del club i les bosses d'obsequis. Com sempre, el tracte, sobretot de l'Anton, del Pavelló d'Esports de l'Escala, fantastic. I la anxova-parti, de "muerte", com sempre.
Després de saludar amics i companys, cap a Girona, a sopar, veure el Barça i a dormir (ben contents, per cert).

Al podi, amb la gent del club, i els que no ho son, però en el cor com si ho fossin
I diumenge, a les 7h., cap a L'Escala. Anem a fe rel café, com cada any, abans d'anar a fer cua a la entrada de les ruines (un any la diputació de BCN es podria enrollar i obrir abans.)
Ultims preparatius, en coloco la disfresa de romà, foto amb els companys al podi... i rosari de fotos. Ni una estrella de Hollywood. Ha sigut començar una dona que es volia fer una foto, i al moment ja hi havia cua. Algú del club tindria que haver passat la gorra per anar cobrant.

Amb en Pere i l'Anna de Blanes (els amics de Blanes), en Llorenç i l'Emili


De nou amb la gent del club, poc abans de la sortida
I sobre la marató? crec que de les 7 edicions ha sigut la més ventosa, que no la més calorosa (recordeu la primera, al junt del 2.003 amb més de 30º). He sortit amb en Daniel, controlant, amb la idea d'arribar al voltant de les 3h 45', i amb tota la corasa intacte a ser posible. Aixì hem anat pasant els kms., aprofitant per saludar i animar a la gent, tant els de davant com als més endarrerits.
Amb en Miquel Pucurull (pare de la maratoniana Elisenda Pucurull), tot un exemple. A veure si a la seva edat, seguim tant actius com ell (I gracies a ell i altres persones, se segueix fent la Marató de Barcelona)
Cap al 29, en Dani ha marxat uns metres, i he aprofitat per quedar-me al darreda, a la meva bola, disdrutant, com sempre, de cada moment, de cada petit detall que t'ofereix la cursa i la vida. Cap al 31, l'he tornat a atrapar, ja amb sintomes, per part d'en Dani, d'anar una mica tocat, i he anat seguint a la meva bola, amb un aire en contra que ens acompanyaria fins al punt de tornada, entre el 35 i el 36.
I un cop de tornada, sense el vent en contre, però amb molta més calor, anar sumant kilometres, un a un, fins al final. A falta de 1 km ens hem ajuntat els 2 romans de la foto i jo, i hem compartit l'ultim tram per fer una entrada apoteósica a les Ruines d'Empuries. I de nou, l'afició, del club, que havien corregut el terç, animant a 2oo metres de l'arribada: "CHAPEAU". El temps final, que com sempre és el de menys, 3h46'55"

200 metres per l'arribada
I per finalitzar la Marató, com cada any, el dinar a Can Pareda, i com sempre, amb la companyia dels amics (qui té amics... té tresors...).


Un bon dinar per recuperar forces
2ª CURSA CASTELL DE FIGUERES
Dijous a la tarda, en un dit i fet, és va decidir anar a correr a Figueres el dissabte, la 2ª cursa del Castell de Sant Ferran, amb en Dani (& famili) i en Llorenç. Sencillament, guapisima. Imagineu, 9,5 kms, sortint i arribant a les pistes d'atletisme, fent una volta per camins de terra a tot el perimetre exterior del castell, per a continaució fer-ne una altra per tot el foso, el pati d'armes, interior del castell. Això si, com diumenge hi havia la marató, a rodar tranquilament. Entre els voluntaris de la cursa, vaig trovar en PINTER, i com que portava la camara, vaig aprofitar fer-li una foto
Un cop acabada la cursa, a fer una volta per Figueres amb en Dani, la Martina, la Gemma i en llorenç, i a continuació a dinar a Albons, a Ca la Nati, abans de anar a l'Escala a fer el café i recollir els dorsals. 2 anecdotes, el propietari del restaurant, al que vam comentar que el diumenge feiem la marató, estava en un control d'aigua, just davant de Ca la Nati ( i m'ha reconegut quan l'he saludat). I la 2ª, en aquell punt hi havia marcada la Mitja Marató, amb lo que vam aprofitar per fer una foto

A la foto de sobre, amb en Dani, la Martina, en Sito i en llorenç abans de la sortida. A l'altre foto, en PINTER fent de control

El punt de la mitja

11 comentarios:

Lo Búfal dijo...

Ha estat una marató dura però m'agradat molt. L'any vinent tornarem per aquestes terres. Ets imparable i és que no pares mai.
Sempre és un plaer saludar-te.
Salut i potes!

Trapatroles dijo...

Hola amic
He conegut aquest blog en el mon blogger. Soc valencià emcara que visc a Cartagena des de fa 14 anys.
Practique l'atletisme desde petit i m'agradat el teu blog que ja está en els meus enllaços.
¡Enhorabona per la marató d'Empúries i a per la 59ª marató!

JR dijo...

Ets el "Rei", sempre animat i animant, en fi, gaudint de l'atletisme en el sentit més popular.
La corassa, genial.
L'únic que em sap greu és que per causes alienes no ens varem poder fer la foto amb tots vosaltres, un xic més i arribem tard a la sortida.
Una altre vegada serà...
Agrair a tots els companys la rebuda a la arribada, em va emocionar, ningú m'ho havia fet fins ara.
Sou els millors.

Èric Pairet Artau dijo...

Ave Cesar!

Et saluda el combatent més jove de la marató d'Empúries: Èric, de 18 anys, dorsal 452. Vam compartir els km's de dins l'escala, riguent dels gabaxos que encara estaven adormits!

M'ha fet gràcia trobar el teu blog! Serà l'inici d'una gran amistat... Ens veiem a la próxima!!
Salut i km's!

Èric Pairet Artau dijo...

Hola de nou!!!

Ara em comentaven que els tres craks vestis per l'ocasió
a l'arribada vareu agafar una noia. Si malament no m'han informat, us varen tirar una foto... no sabràs qui la va tirar ? Si me la pots aconseguir, serà tot un detallàs!

Merci per tot, i enhorabona de nou!
Salut i km's!

Ironxevi dijo...

Hola Bufal, un plaer haver-te pogut saludar de nou.
Hola Trapatroles, salut i a seguir corrent, si algun dia baixo a correr cap a la teva terra, t'aviso
Que tal Eric, recuperat del esforç. T'he posat un comentari al bloc sobre el tema de la foto. La 1ª noia ja havia arribat, i a la 2ª l'havia deixat enreda, a l'arribada no en vam atrapar cap.
Joan, només hagues faltat això, arribar tard a la sortida de la marató. No veguis quina emprenyada haguessis tingut, grrrrr

Luigi dijo...

Hola Xevi,

A part de la conya (se m'escapava el riure cada vegada que et veia!), té molt de mèrit córrer vestit de Dolcius & Gabbanius i arribar sencer com ho vas fer. Ets gat vell

La meva dona et va fer una foto al km.27, si vols te la passo

Espero participar algun any a la marató de TV3 i fer pinya

Records (i pensant en la propera...)

Èric Pairet Artau dijo...

Bones tinguin!!

No era cap corredora, era una que estava allà d'espectadora, i anava caminant cap a l'arribada. Si no vau ser aquest triplet de romans, devia ser un altre...

Merci Xevi!! Salut i km's!
* Èric.

YAGO dijo...

Xevi, no tinc paraules, ets l'osti, es un plaer tenir un company com tú. Felicitats per aquesta nova marató, l'ideia de la disfresa fantastica i fins aviat. A mi en toca fer descans, em vaig trencar, avui m'han fet una ecografia i tinc una fisura petita de 1,5 cm. i haig de reposar. Anira be reposar per acafar forces per la propera.
Una abraçada.

Ironxevi dijo...

Jacky, a quin lloc tens la fisura, suposo que és muscular, no ossea

Lo Búfal dijo...

Hola Xevi. He decidit que aniré a Perpinyà a fer la marató dels Lions. Com se que tens força experiència en aquesta prova et volia formular alguna pregunta per anar amb més fonament cap allà.
- On line no sembla posible la inscripció. Tú la vares enviar per correu com sembla recomenable?
- El certificat mèdic te'l demanen? S'ha d'enviar forçosament?
- Crec que farem el cap de setmana a un camping que es diu Les Fontaines a la vora d'un llag a Canet de no se que ara mateix. No es definitiu però crec que el lloc és molt maco.
Si em pots passar algo d'informació t'ho agrairé moltíssim amic. Si vols el meu correu és xaicavoraz@yahoo.com.
Salut i potes!!!