domingo, 31 de agosto de 2008

TRIATLÓ SAN VICENTE DE LA BARQUERA

Després d'una setmaneta a Cantabria, ja torno a ser a Girona, i com al poble no hi ha cap ordinador, fins avui no he pogut fer la crónica de la primera edició del Triatló de San Vicente de la Barquera. Abans de pasar a la crónica, felicitar als nous pares, la Patricia i l'Emi, i logicament al nouvingut, en Guille, que curiositats del destí, va neixer durant la disputa de la prova de Triatló a les Olimpiades.
El dia a San Vicente es va presentar fantàstic per la disputa de la cursa, amb un sol que escalfava però no gaire, si més no per mi que venia de més calor. Per davant 750 metres de natació, en una volta davant el port, 21 kms de bici, dividits en 3 voltes i 6 kms de cursa a peu, també amb 3 voltes. Fins aqui, tot semblant a un triatló per les nostres terres... però res més lluny de la realitat.

Tots al aigua, esperant la sortida.

La natació, amb traje, tot i que crec que no era necesari, però crec que per norma, i com sol estar el cantabric fred, ja ni miren la temperatura. Un triangle, perfectament visible, amb uns primers 50 metres que no veies el fons, i la resta, amb el fons només un metre per sota nostre, i entre la 2ª i la 3ª boia, aprofitant que estrava la marea cap a la ria, no nadavem, sino que volavem.

Iniciant el tram ciclista.

Transcició força ràpida, amb boxes lliures, i al haver entrar dels primers, la bici just davant la sortida i la entrada al circuit. Feiem uns 300 metres, atravesant un pont, per empalmar amb les 3 voltes al circuit. Primera diferencia amb els tris de per aqui, el drafting totalment prohibit, amb lo que la gent llueix les "cabres", i amb jutges per el circuit controlant, tot i que la gent no feia cap pas per enganxar, i segona diferencia, tot i ser un circuit a voltes, era selectiu del tot, amb només 300 metres plans per volta. Per començar, 3 kilometres de pujada, per la antiga nacional en direcció a Oviedo, amb un asfalt perfecte, gir a la dereta, a una carretera secundaria... i plena de bots (això si, els marcaven a mida que arribaves), un tall de planer, una altra pujadeta de 500 metres, que et portava a una magnífica vista sobre el mar Cantabric, i baixada cap a San Vicente... sense poder anar a saco, per l'estat del asfalt. Finalitzant la segona volta, em va pasar el primer triatleta, i a la postre guanyador, en Felix Javier Martinez.

Enfilant el pont, camí del circuit de 3 voltes.

I finalitzada la 3ª volta, travessar el pont i a boxes, per a continuació sortir de nou cap al pont a buscar les 3 voltes de cursa a peu, amb anada i vinguda cap al espigó, on s'arribava després de travessar un petit monticul, amb 2 pujades de uns 150 metres a cada volta, per completar els 6 kms de cursa, i tornar cap al pont i a linea d'arribada.

Un bon avituallament final, sense restriccions de cocaloca i aquarius, i a petar la xerrada, primer amb un triatleta que havia viscut un any a Barna, i que esta intentant enredar a algú de la zona per venir a fer el Challenge el proper any, i després, amb el capo del tri Marisma. Per cert, haver fet el IM de Lanzarote o no, segueix marcant, doncs el capo (de fet ja era veterà) havia fer Zurich, però al enterar-se que havia fet Lanzarote em va felicitar i comentar, que això si era un IM... I lo seu té merit, doncs corre sense cartileg al genoll, i un seu parent, metge, que li ha aconsellat deixar l'esport (i el capo li ha dit que el deixarà quan el parent deixi de fumar), li ha d'anar fent infiltracions de gel de tant en tant.

Els guanyadors, van ser 2 monstres del Triatló estatal, en Felix J. Martinez, guanyador diverses vegades de l'Embrum Man, i Immaculada Pereiro, internacional i guanyadora de forçes proves en totes les distàncies.

Arribant a meta.
I aquest matí, amb en Dani i en Llorenç, sortideta a peu per començar a preparar un altra dels grans objectius anuals, Viloví, que es disputarà el proper Gener...


Com ja toca anar finalitzant el rollo, primer recordar que dissabte es disputa un dels classics del calendari català, el Triatló de Banyoles, i que allà ens veurem amb els que hi aneu, i segon, aqui teniu la portada i la contraportda del "especial Finisher" sobre el Triatló Internacional de Salitja 2008, i no el busqueu més, doncs hem comprat tota la edició.



Portada i contraportada del especial sobre Salitja, de 12 pàgines.

4 comentarios:

tri-famili dijo...

Hola noi felicitats per la teva 107 triatlo i fer-la al poble del gran Busta... Una pregunta, el Busta Gironi fa temps que no el trobo a cap cursa???
Nomes falta 5 mesos per Vilobi, si no ems posem les piles, MALO!!
SOBRE L'ESPECIAL DE LA REVISTA FINISHER,SAPS A ON LA PUC TROBAR???

Tr3sk dijo...

Ja veig, viento en popa.. de objectiu en objectiu, això si sempre Internancionals amb pedigrí!!!

Tri-famili, tens la edició completa a la sala vip del GEIEG!!
Amb el GEIEG tot són avantatges!!!

Ens veiem a la Draga!!..divendres ja estarem amb el "Ride Of Silence 24h nonstop"!!!

robert mayoral dijo...

a l'avituallament no estava en Bustamante o què???
bon tri....el recomanes, oi? pel que veig bona i bonica prova....

EMI dijo...

Eo Xevi!! abans de res, tio!! donar-te 1000 gràcies per la teva visita, ens va fer molta il-lusió, en especial a mí.
Veig que això de parar poquet, vas gas a fondo tot el sant any.
Bueno crack, jo ara de moment el cansanci va fent merma dia a dia, vaig entrenant xino-xano i aquest Dissabte a Banyoles, a veure què surt!!