domingo, 3 de agosto de 2008

NOCTURNA PER LES GAVARRES

Manel, Xicu, Jordi, Tià, Narcis, Elena i Xevi, a l'arribada

Ahir a la nit es va celebrar la 10ª edició d'aquesta marxa-caminada nocturna per les Gavarres, amb sortida a la Bisbal, i us puc assegurar que el millor calificatiu és: ESPECTACULAR. Obren les inscripcions a les 10 de la nit, i a partir d'aquest moment, i fins a 2/4 de 12, es pot sortir per cobrir els 14kms de que consta la prova.

Amb la Montse, en Toni i un company francés

Després de fer la inscripció, cap al cotxe a canviar-nos, mentres els caminants ja van enfilant el camí. Sortim tota la colla del club, amb els frontals al cap i llinternes a la mà, i comença la tanda d'adelantaments de gent caminat, durant els primers kms. Amb en Toni i la Montse, arribem al primer avituallament, on pocs metres abans ens surt el"pastor" i 2 "ovelles" per el mig del camí (gent de la organització disfrasada). Saborejem el meló, i Sant Tornem-hi, fins al següent avituallament, cap al km 5-6, on ens esperen unes noies ballan la dança del ventre, i un avituallament amb xindria, galetes, yogur, sucs...

A partir d'aqui enfilo tot sol cap al davant, pasant per camins i caminets, sota el cel estrellat i amb una sensació de benestar total, amb la unica preocupació de que al anar tot sol, no s'acabin les piles del forntal. I cap al km 11, un altra avituallament, amb xindria, suc i aigua, on m'informen que queden uns 3kms, planers i atravesant un riu... que en realitat era el llit sec d'un riu,ple de pedres, d'aproximadament un kilometre. En aquest punt, troves un cartell amb l'avis de pas perillos i entres directament al llit del riu, tot ple de pedres, sense poder correr, i sense cap senyal que confirmi el camí, tot i que tampoc hi ha cap escapatoria a aquest camí. Trovo aqui un company, que tampoc sab si va bé, i decidim tirar endavant, així durant 1 km, amb el camí ple de pedres i les llums que començen a mimvar... fins que a lo lluny veiem les llums de la piscina de la Bisbal, punt de sortida i arribada, i ens veiem salvats.

Un bany a la hora de les bruixes....

Total, 14 kms, a plena nit, disfrutant de camins i amb les estrelles per sostre, en 1h38', lo que suposa un bon entrenament per la setmana que bé. Al arribar, xocolata desfera, coca, melindros, i un bany a la piscina.. que va ser curtet,doncs a les 12 de la nit, i després d'haver suat, l'aigua tirava a freda. Això si, amb ganes de repetir la experiencia el proper any.