lunes, 29 de enero de 2018

MARATÓ DE TARRAGONA (28-1-2018)

 Amb els companys de l'Atletisme Girona

Aquest cap de setmana tocava córrer la primera marató d’aquest 2018, a la localitat de Tarragona. Una prova que va néixer al seu moment a la propera localitat de Salou, amb la col·laboració de Port Aventura, i que es va traslladar a l’antiga Tarraco amb motiu de la celebració del Jocs del Mediterrani. Uns jocs que s’havien de celebrar el 2017 però que s’han hagut de traslladar a aquest any.
Servia també el desplaçament per celebrar la sortida anual del Club Atletisme Girona amb els companys, dos anys després de fer-ho aquí mateix. Aquest any però, la marató patia un fort canvi en el seu recorregut, passant de la zona del port a l’Anella Mediterrània on estan situades les instal·lacions que acolliran els jocs. Un veritable mal de cap doncs esta situada molt lluny del centre, al barri de Campclar. Tot i que en principi no hi havia previst servei de desplaçament del centre fins a aquesta zona, segurament les moltes queixes feien que al final s’habilités un servei d’autobús d’anada i tornada.
 Al programa hi havia distàncies per tothom: 5, 15, 30 i 42,2 km, amb sorpreses al recorregut, doncs a la plana web no quedaven gaire clar alguns punts del mateix. Sortida de dins el recinte, amb una volta al llac artificial per passar de nou per la sortida (just al costat de l’arribada), amb la sorpresa que el pas pels km 4 i 5 tornava a ser aquí després de fer una volta pel barri.
A partir d’aquí corríem cap al centre, la Rambla Nova, zona del litoral i espigó del port, per tornar cap a la zona on havíem començar i completar els primers 30km de recorregut al costat dels corredors que feien aquesta distància. Tot això després de passar al costat de l’hotel on estàvem allotjats un parell de vegades.. i encara ho faríem un parell més. Tot un desafiament per la ment. 0
Els últims 12km eren un circuit d’anada i tornada fins la Rambla de nou, en un circuit que al llarg dels 42,2km ens presentava moltes dificultats amb constants desnivells, de pujada i baixada.
En quant a la cursa en si, l’objectiu era acabar entre les 3h45 i les 4h. Sortia a un ritme amb el que anava còmode, sumant km a km, molts d’ells al costat d’un corredor de Tarragona que m’anava explicant coses de la ciutat, fins que a la zona de l’espigó decidia fer un canvi de ritme i anar-me’n cap endavant. Pel camí cap als 30 em creuava amb els companys del club que després de fer les distàncies més curtes, decidien tornar a peu fins l’hotel per anar animant als que corríem la marató. Ànims que sempre s’agraeixen.
Amb música a les orelles després de molts anys de no portar-ne, seguia avançant de forma solitària (només 291 maratonians a la classificació final), passava per la zona d’arribada on rebia ànims d’amics corredors que havien finalitzat les seves respectives distàncies i corria la volta final de 12km.
Ja de tornada a les instal·lacions de l’Anella Mediterrània, mirava el rellotge (poques vegades ho vaig fer al llarg del recorregut) i veia que aconseguiria baixar de les 3h45’ (si que tenia la referència de la llebre d’aquesta marca, que venia uns centenars de metres darrera meu8.

Al final una bona marca de 3h43’57” per la marató número 104. Bon avituallament final amb begudes, fruita...i donuts de xocolata!!!! Només quedava tornar amb l’autobús fins l’hotel, la dutxa i anar a dinar amb els companys abans de prendre el camí cap a Girona.
Bona setmana a totes i tots... Salut i kms!!!!
 Amb en Fernando Huidobro, llebre de les 4h30' a qui vaig conéixer a Lanzarote

 Amb en Joan Risquez
 Prop de 300 maratons en aquesta foto... sense comentaris
 Amb 2 cracks, en Francesc Clopes i en Xavier Bonastre1 comentario:

Anónimo dijo...

Eres un portento fisico Xevi,y has acertado plenamente optando por la cantidad disfrutada que por la "calidad sufridora" que como sabes a nivel popular te acaba rompiendo fisica y moralmente,enhorabuena por tu "modus vivendi"

Spiridon Romero