domingo, 11 de diciembre de 2016

1,2,3... Porqueres, Ardenya i Crespià

 Porqueres
Tants dies de festa aquesta setmana han donat per córrer diferents curses... de fet entre dijous i diumenge han sigut 3 en totas. Dijous dia 8, festiu, arribava una clàssica del calendari, la 21a edició de la Cursa de Porqueres, amb un recorregut ja clàssic de cada any de 7,2kms, amb sortida i arribada al Pavelló d'aquesta localitat, i amb trams de pujades i baixades pels camins i boscos que envolten Porqueres. Com sempre al finalitzar, no ens va faltar el pa amb butifarra, acompanyat de beure.
El dissabte tocava anar a córrer a muntanya, a la localitat de Santa Cristina d'Aro, on es celebrava la Marató de l'Ardenya, amb les seves diferents distàncies. Al programa hi havia 10, 21, 42 i 63kms, i cap allà vam anar amb un grup de Girunneres i companys gironins. La prova escollida eren els 10km, la muntanya no és el meu habitat natural precisament, però era una bona distància. De fet, els primers 3kms son planers, pels carrers del poble i la pista que voreja el camp de golf. A partir d'aquí camins  on es podia córrer, amb pujades i baixades, abans d'uns últims 500metres que enfilaven fort cap amunt, on va tocar caminar una mica. Igualment un primer tram de baixada també tècnic, i com no m'agrada caure, va tocar baixar amb molta precaució fins arribar a una bona pista, que al llarg dels últims 2,5kms, ens portava, casi volant més que corrent, fins l'arribada. 
Allà ens esperava la butifarra, les clares, flams, llaminadures, fruita... una bona forma de recuperar les energies perdudes.
I pel diumenge una nova prova al calendari, la Marxa de Crespià, amb un bonic recorregut de 9,5kms per camins on sempre s'ha pogut córrer. Prova gratuita organitzada per l'ajuntament, amb una mica de 100 participants per aquesta primera edició, freda a primera hora amb la tramuntana, però agradable a l'hora de córrer. Al final un bon avituallament self servies, amb taules amb pa de pagès, tomates, embotits, begudes, vi.. tot era qüestió de preparar-te tu mateix l'entrepà. Una prova que repetiremt segur.
Per la propera setmana, el diumenge 18, una nova edició de la Marató per la Marató de TV3, que cumplirà 10 anys d'existència. Us esperem al Carrer Santa Clara, al costat del Pont de Pedra. Recordeu que heu de fer el vostre donatiu, i podeu córrer o caminar les voltes que volgueu.
 10km de l'Ardenya
Crespià

2 comentarios:

ramonet dijo...

Bona forma d'aprofitar un pont. Aquesta de l'Ardenya sempre la miro, pero l'época de l'any me diu que fara molt de fred..

Ironxevi dijo...

Ramonet, la veritat és que si bé a primera hora feia una mica de fred, a l'hora de la sortida dels 10km (10h30') la temperatura era molt agradable