martes, 25 de octubre de 2016

Marathon du Toulouse 23-10-2016




Recollida de dorsals a la plaça del Capitoli
Aquest últim cap de setmana ha tocat fer la sortida del Club Atletisme Girona, i aquest cop el destí era la ciutat francesa de Toulouse, on es celebrava la 10a edició de la seva marató, a la que aquest any s'afegien 2 proves més, la mitja marató i els 10km. Una varietat que servia per poder englobar a tots els corredors i corredores, sigui quina fos la seva distància.
Com sempre sortida dissabte al matí amb l'autocar, per arribar cap al migdia a la ciutat per on circula el riu Garona. Amb l'hotel a només 5 minuts del lloc on es donaven els dorsals, i on acabarien el diumenge les diferents curses, el primer era anar a recollir-ho tot per poder disfrutar del dia fent turisme, i com no, gastronomia.
Després d'un bon dinar, una caminada pels carrers de la ciutat, molt ambientats, i no limitat a un petit centre históric, doncs l'ambient s'estenia molt més enllà de la zona neuràlgica de la ciutat. Una mica de descans a l'habitació abans del sopar, i cap a dormir.
El primer ritual del diumenge, l'esmorzar, abans de dirigir-nos cap a la zona de sortida, situada al costat de l'estadi de la ciutat, sede del Stade Toulouse, l'equip de rugby de la ciutat. Un punt allunyat del centre, prop de 3km, però que podiem fer amb el metro gràcies al bitllet que la organització facilitava a tots els participants. 
Diferents sortides, amb la peculiaritat de que primer ho feien els 10km (8:30), seguit de la mitja (8:40) i la marató a les 9:30. Més tard sortirien els components de la marató per relleus. És un horari extrany, sembla que el més lógic seria sortir primer els maratonians, tot i ques segurament la causa més probable pugui ser que d'aquesta forma quan arribavem els corredors de la marató teniem tot l'avituallament per nosaltres, un avituallament complet que les altres curses no tenien.
Un circuit que a la seva primera mitad volta per la periferia de Touluse, per indrets tranquils, per a continuació fer una volta més interior, ja més céntrica i seguint en moltes ocasions el Canal del Midi, i acostant-se cada cop més al centre de la ciutat. De fet els últims 8/9km son una successió de carreres, de girs, que mai estan molt lluny del punt d'arribada. Un circuit que permet als seguidors desplaçar-se i veure als corredors sense haver de caminar molt. L'úlitim km ja en direcció a l'arribada, davant l'ajuntament, és on més animació i seguidors hi ha.
Un circuit força planer, amb alguns ponts com a punts més destacables de desnivell, i sobretot, un servei d'avitaullaments molt complet, cada 2,5km n'hi havia un, de forma intercalada, en un hi havia aigua i a l'altre, molt complet, trobavem aigua, isostar, pepsicola, 7up, fruita i fruits secs, barretes... vaja, que gana no passavem, igual que a l'avituallament final. Només en alguns trams, sobretot al final, el vent ens va impedir de forma més lliure.
I en quant a la marató en si mateixa, aquest cop vaig decidir sortir amb l'Antoni Bautista, que corria la seva marató 26. Junts vam anar fent camí, avançant sempre, disfrutant dels kms, de l'ambient i de la ciutat, i com no, dels avituallament. Al final el nostre temps va ser de 4h18'15", acabant molt contents, sobretot pel fet d'haver compartir el camí.
La 93 ja esta al sac, una mica més aprop de la marató centenaria, i ara toca recuperar una mica les cames, donsc aviat, molt aviat, toca córrer la 94.
Bona setmana a totes i tots.. salut i kms

 Corredors dels 10km
 Corredores dels 10km

 km 42 amb en Toni, saludant als familiars
 Maratonians...

 Corrent pel km 30
Finishers.. 26 i 93 maratons a les cames