miércoles, 5 de octubre de 2016

EPIC 360º Experience Menorca

Amb uns dies de retard, per tota la preparació per organitzar la 3a Cursa de la Dona de Girona, arriba la crónica de la Epic 360 Experience. Una prova, cursa, diferent a totes les que he corregut anteriorment. El repte no era petit, es tractava de córrer a Menorca durant 3 dies, un total de 95kms, seguint el Cami de Cavalls, una antiga ruta que es feia servir fa uns centenars d'anys per protegir aquesta illa dels atacs dels pirates.
Al menú 3 dies de cursa, amb una gran peculiaritat, la prova es corria per equips de 2 persones, masculins, femenins o mitxes, i amb dos distàncies diferents la llarga (Epic) amb un total de 150km, i la curta (Experience) amb un total de 95km.
El nostre equip el formavem la Laura Garcia i jo, i arribavem disposats a disfrutar, tot i que pugui semblar extrany associar aquesta paraula al fet de córrer 95km per tot tipus de terreny.
L'arribada a l'aeroport de Menorca ja ens proporcionava un primer tast del companyerisme de la prova, ja coneixem altres equips que hi participaven, i començavem a fer noves amistats. La mateixa organització ens traslladava fins a Ciutadella, on estariem allotjats aquesta primera nit, i lloc on anar a buscar els dorsals i a escoltar el briefing de la prova. Aquest era el primer punt de trobada entre participants i organitzadors, i el lloc on també veiem per primer cop en Dino, el speaker de la prova, sempre disposat a animar i encoratjar als participants.
Divendres començava la primvera etapa, la llarga des de Ciutadella, i la nostra des de Son Saura. Organització complexa i impecable, de 10. Trasllat de maletes al punt d'arribaca, dels participants al punt de sortida, allotjament conjunt en un camping el primer dia i en uns apartaments el segon...
La primera etapa de 29km va començar amb un fet que no m'havia passat mai, un desfalliment al km 6, on vaig estar parat al voltatn de 15', i a partir d'aquí un calvari durant uns quants kilòmetres fins que el cos va acabar reaccionant. Amb bons avituallament durant el camí, poc a poc amb la Laura vam avançar, per tot tipus de terrenys, i sobretot amb unes gran vistes, tant de la costa com de l'interior. Arribada al Campimg Son Bou, una bona dutxa i el dinar ofert per la organització. Després de una mica de descans, el briefing per la 2 etapa i el sopar amb tots els participants.
La segona etapa començava a Es Grau, ben bé a peu de platja, amb un recorregut de 34kms. En aquesta etapa, ja amb bones sensacions i amb més tramps on es podia córrer, també vam anar seguint el Camí de Cavalls, i sobretot indrets íntims de la illa on la majoria de turistes no arribaran mai. L'arribada estava situada prop de la platja de Fornells, i com el dia anterior, després de la dutxa recuperavem energies amb el dinar que ens oferia la organització. Durant aquesta etapa ens va acompanyar durant un tram la pluja, un tram de bosc que va transformar-se en un dels millors moments de la prova, notant l'aigua sobre els nostres cossos. 
A mida que sumavem km al llarg de les 2 etapes, anavem coneixen nous companys de camí, amb els quals coincidiem al llarg de les hores.
I quedava l'última etapa, ja estavem avisats d'un dur tram, ple de pedres, un veritable "mar de pedres" de uns 12/14 km, on córrer seria complicat. Si que fins al primer avituallament, situan al km13, vam poder trotar, igual que al tram final, camí de Sa Vinyeta, ja a tocar Ciutadella. La sortida la feiem a Alocs, en mig del res, però amb un indret fantàstic, on veiem passar als primers classificats de la Epic. 
Aquesta etapa va anar acompanyada de molta calor, sobretot accentuada en el "mar de pedres", on ho hi havia ni un sol arbre on buscar una ombra. És en aquest tram on realment sents una sensació de calma, de pau interior, que poques vegades pots trobar. I finalment arribava la fi d'aquesta camí, l'arc de meta, amb la satisfacció de haver corregut en una prova diferent, on el temps era el de menys, on importava el treball en equip, el companyerisme amb la resta de participants.
La tarda del diumenge i dilluns al matí servia per disfrutar una mica de Maó, caminar tranquil·lament i gaudir dels seus carrers, i de la gastronomia.
Només queda agrair a la organització per brindar la ocasió de córrer per aquests paratges, per tota la infraestructura, i també al meu àngel de la guarda, en Joao, un dels membres de la organització que seguien la prova. El primer dia va estar durant la estona que vaig estar estirat al terra. El segon dia quan em vaig deixar el bidó a l'avituallament, ell que venia corrent per darrera va arribar a mi per entregar-me le bidó.. Eternament agraït.

 Recollints dorsals
 Esperant la sortida de la 1 etapa, amb noves amistats

 Preparats per la primera sortida
 Recuperant forces després de la "pajara" del primer dia..
 Amb la germana d'una amiga nostra, la Rosa Julia, a la que vam trobar a Menorca
 Amb en Dino, el speaker, abans de la última etapa
 Gràcies Joao
 Finishers
 La medalla
Foto de familia

No hay comentarios: