domingo, 21 de febrero de 2016

Marató Vies Verdes 2016



Un moment de la ponència del dissabte
Aquest cap de setmana s'ha disputat la 4a edició de la Marató de les Vies Verdes, que també inclou proves de 10, 21,1 i 30kms. La gran novetat d'aquest any era l'arribada, que passava a fer-se a Platja d'Aro (els altres anys era a Sant Feliu de Guíxols), i la sortida, per tercer any, es feia des de la Plaça Independència de Girona, sota el balcó de casa.... Tot un luxe. La sortida a les 4 proves s'ha fet de forma simultània, a les 9hores. 
Aquest any el dissabte es feia una ponència a Platja d'Aro, a la que havia estat convidat. El títol de la meva xerrada era "Recordant Filípides", un repàs al meu viatge al llarg dels anys en les maratons. Al costat hi havia en Jaume Terés, explicant la seva passió per l'ultra distància i fent un repàs a les seves vivències, i la Montse Nafria, explicant la seva historia vital, la de superar un Càncer per tornar al món de l'esport. Una ponència que va ser molt emotiva.
I avui diumenge el plat fort, la celebració de les diferents curses. La intenció, com ve sent habitual, era finalitzar, mirant d'estar voltant les 4 hores. La temperatura a primera hora era més que agradable, fresqueta més que soportable, però que passaria aviat per deixar pas a la calor, a mida que passaven les hores. 
Molts i molts amics a la sortida, fotos d'última hora amb ells, explicar-nos quines eren les nostres expectatives personals... i tret de sortida. Una gran part de la marató la hem corregut en grup, un bon grup que en alguns moments superava la mitja dotzena de corredors, entre els que hi havia amics com en David Ros, en Jordi Cardona, en Jaume.. tots amb uns objectius molt semblants.
Això ha fet que els kms, com l'any passat marcats en ordre descendent, informant dels que quedaven per meta, hagin passat de forma amena.
A partir del km 30, com tots sabem, la marató ha anat posant a cada un de nosaltres al seu lloc, i tant a nivell personal, com després parlant amb la gent, els últims 5kms s'han fet molt costa amunt per molts dels participants, potser degut a la temperatura que havia pujat força. un avís de possible rampa després del 38 m'ha fet caminar una estona, per precaució, esperant que aquesta sensació se n'anés, cosa que ha passat finalment i m'ha deixat tornar a córrer, enmig de corredors que es trobaven en les mateixes condicions.
I finalment, després de 4h3'08" tocava la gloria de l'arc d'arribada, en el que soposava finalitzar la meva marató 89. Ara  a recuperar i en 3 setmanes, tocarà córrer a BCN, la marató en la que he participat més vegades, 16 fins ara..
Bona setmana a totes i tots, salut i kms
















No hay comentarios: