domingo, 22 de noviembre de 2015

11 MARATHON DU BEAUJOLAIS

2a Marató de Beaujolais a les cames..
Després de disfrutar de l'ambient de l'any passat en aquesta marató francesa, aquest han vam decidir tornar-hi. Aquesta prova es celebra a la zona del Beaujolais, coincidint amb l'arribada del vi "noveau". Amb sortida al petit poble de Fleurie, l'arribada i el centre neuràlgic de la prova esta situat a Villafranche Sur Saone, ciutat on hi ha l'entrega de dorsals, la festa de la pasta el divendres a la nit (les curses es fan el dissabte la matí) i el sopar de la Nuit du Marathon.
Una gran organització que mou a 12.500 corredors (2.500 a la marató, i 5.000 tant a la mitja com als 12kms), amb desplaçaments en autocar a les diferentes sortides, i en diferentes hores. El divendres comença l'ambient a l'entrega de dorsals, i al sopar de la pasta que es fa al parc d'exposicions, amb molt d'ambient, tot i que aquest any, degut als atemptats de la setmana anterior a Paris, els ànims han estat una mica més continguts.
El dissabte al matí agafavem l'autocar amb la Cati per anar a la sortida, i coincidiem amb els 3 companys gironins que tambe corrien, l'Angel, en Pere i en Josep. Arribada a Fleurie, amb una pluja que amenacava de fer-nos començar la marató mullats, tot i que al final ens respectava la meteorologia. L'espera al pavelló, amb els primers avituallament, ja amb vi, i també amb fruita, xocolata, café... 
Després d'un minut de silenci en record de les víctimes, i de cantar la "Marsellesa", es donava la sortida. La nostra intenció era anar corrent, parar als avituallament a fer els tastets de vins, formatges, embotits.. i també aigua, per no prendre mal, tot aixó alternat amb trams caminant. Des del km 5 fins al 25 teniem la companyia d'en Josep, que més tard seguiria el seu camí quan nosaltres ens ho agafavem caminants més estones. 
Al kms 26 ens trobem amb els corredors de la mitja que sortien a les 13h, i al pas del km 32 veiem els dels 12kms, que sortirien a les 15h. Molt ambient fins el final, amb un últim avituallament al km 41 amb entrecot, molt tentador, en el que hi passavem una bona estona. Al final arribada, ben bé al mig del poble.
Només quedava la festa final, el sopar de la "Nuit du Marathon", amb el pavelló ple de corredors, i també dels organitzadors i patrocinadors. Un bon sopar, seguir de les paraules del President de la Marató, desfilada de les banderes de tots els paisos (65 en total), i festa final amb l'orquesta, i la pista plena de corredors disposats a pasar una bona estona.
Aquesta ha estat la 4a marató per la Cati i la 86 per mi, i sobretot ens han quedat ganes de tornar-hi l'any passat i tornar a disfrutar d'aquesta gran ambient...
Bona setmana a totes i tots. Salut i kms, i unes quantes imatges de la marató



















No hay comentarios: