martes, 17 de noviembre de 2015

REPTES PLA DE L'ESTANY

Aquest 2015 s'han disputat a la localitat de Banyoles els Reptes Pla de l'Estany, una iniciativa d'en Manel Torres amb una causa solidària a favor de la Fundació Autista Mas Casadevall. El funcionament per col·laborar era senzill, es tractava de adquirir un dorsal solidari per 5 euros, destinats a la fundació, i participar en els diferents reptes que s'havia plantejat en Manel. 
El primer van ser 24 hores en bicicleta, donant voltes a l'estany, a començaments de primavera. El següent repte va durar 12 hores, al junt, i en aquella ocasió es tractava de fer 6 voltes pedalant, i una corrent, durant les 12 hores. En Manel feia els reptes complets, mentre que els seus amics, coneguts, i esportistes en general, l'acompanyaven fent voltes, cadascu segons el seu criteri.
El tercer dels reptes, 24hores corrent/caminant al voltant de l'Estany,  s'havia de fer en principis a l'octubre, però la lesió que patia en Manel ho va fer enrederir fins aquest passat cap de setmana. Malauradament, la lesió seguia i el principal impulsor dels reptes no el podia fer aquest cop. A partir d'aquí es tractava de que durant les 24hores un corredor i un caminador, com a mínim, fossin al circuit, pel que es va fer un quadrant per aconseguir-ho.
La meva idea era estar la major quantitat d'hores, i amb aquest proposit, a les 19h del divendres em posava en marxa, al costat d'altres companys, i sobretot d'en Juan Diego, que també venia disposat a fer el major número possible d'hores (de fet al segon repte, va fer les 12 hores corrent/caminat, sense fer bicicleta). 
Hi havia programada una sortida corrent cada 45' i una caminant cada hora. I ens vam engrescar amb una gran historia, fins a mitjanit, 7 voltes junts, amb companys que anaven canviant, per sumar 43 kms. Bevent i menjant entre cada volta, i al final un bon plat de pasta acompanyat de "asado argentí". La meva intenció ara era anar a casa, una bona dutxa, i dormir fins les 6h per tornar, però després de 3 hores el cos ja em demanava tornar.
A partir d'aquí, durant tot el dia, ja va ser un contini passar de cares conegudes i amics, disposats a fer alguna volta. Per la nostra part, amb en Juan Diego, ens vam dedicar a anar sumant voltes i més votles, les últimes caminant, però disfrutant moltíssim de tota la experiència. I entre volta i volta, sempre entaulats amb un plat de pasta davant, o un tros de coca, un yogurt... el que ens arribava a les mans ens anava bé. 
També va haver temps al migdia per fer una cervesseta amb les Girunneres, que van venir a fer un parell de voltes en aquest acte solidari. Una última volta molt emotiva amb en Joan i el Doctor Feliu va servir per tancar les 24hores solidàries, amb un total de 17 voltes en Joan (104km) i 16 voltes per la meva part (98km). 
Al finalitzar, una botifarrada per tots els participants, seguir d'un gran sorteig amb productes de les cases col·laboradores. Una gran festa de la solidaritat gràcies a en Manel Torres, que si bé no va poder viure el seu repte en primera persona, corrent i caminant ell mateix, va estar les 24 hores controlant les voltes, vigilant que tot anés com havia d'anar.
Nomes falta dir... GRÀCIES MANEL!!!1
I per aquesta setmana, nova marató, la de Beaujolais per segón cop, al costat de la Cati. Serà una marató emotiva després del succeït a Paris el passat cap de setmana, que servirà per sumar la número 86 (la de les 24 hores no entra al comput de maratons..).
Bona setmana a totes i tots.... salut i kms, aquí teniu un recull d'imatges
No hay comentarios: