lunes, 24 de noviembre de 2014

Marathon du Beaujolais 2014

 Disfressats per afrontar la marató..
Després de dos anys corrent la marató del Medoc, una de les més festives que es celebren, aquest any ha tocat córrer una altra del mateix estil, la de Beaujolais. També amb tastets de vi pel camí, travessant els Chateaux, i amb els corredors disfressats, en principi no sabiem que ens trobariem, pensant que era com una "germana pobra" del Medoc.. però no, com ens quedaria demostrat, estan totes dos a la mateixa alçada.
En aquesta la participació total era de 10.000 corredors (2.000 a la marató, davant els 8.500 del Medoc), i els altres distribuits entre la mitja marató i els 12kms.
Amb una organització de "10", el divendres es celebrava la pasta party, amb un gran ambient i una orquesta que tancava la festa amb molta música. El dissabte tocava agafar l'autocar per anar a la sortida, programada a les 10h per la marató (a les 13h sortia la mitja, i a les 15h els 12 kms). Al  baixar de l'autocar, el president de la marató ens saludava personalment a tots els corredors, i ens desitjava sort. La espera fins la sortida es feia dins del pavelló de Fleurie, amb avituallament solid i liquid.. i com no, també amb vi).
L'aventatge d'aquesta marató respecte a la del Medoc, és que al haver menys corredors, no hi ha cap problema als avituallaments, i des del primer pots parar a veure i a menjar sense perdre temps.., i quan dic a menjar, em refereixo a provar formatges, llangonissa, pa, i també fruita, a més dels corresponents tastets de vi. Els quilòmetres es pasen ràpids, amb molt bon ambient, tant per part dels corredors com dels volontaris i veins dels poblets per on passem.
Al km 28 se'ns uneixen els corredors de la mitja, que van per el 8é quilòmetre (els que van a un ritme d'uns 7'), fent que els maratonians s'animin de cop. La entrada a Villefranche sur Saone, ens porta ja cap als últims 2.000 metres de la marató, amb una multitud de gent als dos costats del carrer que animen sense parar. Un cop passada la meta, on la speaker ens felicita en català: "Felicitats als gironins... bona gent la de Girona", la medalla (molt original) i una ampolla de Beaujolais noveau, el vi que surt a la venda el 3 diumenge de novembre cada any.
Avituallament final dins un parking, on la veritat, després de tot el que hem menjat durant el camí ja no entrava res, i un servei d'autobusos que ens retornava a parc d'exposicions on teniem el cotxe. Només quedava la Nuit du Marathon, un sopar on també hi son els voluntaris i patrocinadors de la prova, amb un bon sopar i els corresponents parlaments del president de la marató. 
En un moment donat, criden a la tarima a tots els corredors que porten més de 100 maratons, i també als debutants del dia, tot un detall. Per finalitzar, una orquestra entra pujada en un trailer, per començar la música que amenitzarà el final de festa... En definitiva, una marató amb una gran organització que cuida el més mínim detall, i que deixa un gran sabor de boca a tots els seus participants..
En quant al temps final, 5h41'19", rebaixant la Cati la seva marca al Medoc en més de mitja hora. 3a marató per ella, i la 79 per mi..

 Esperant la sortida
 Amb les tortuges Ninja
 2 "gondolers" de Venecia..
 Amb en Sidy... 48 maratons corregudes l'any 2013
Espectacular fi de festa, per celebrar el 10é aniversari de la marató

No hay comentarios: