domingo, 19 de mayo de 2013

25 Anys de triatló...

 Natació en aigues mogudes.... emocionant!!!!
Sembla que fos fa 4 dies,  i ja porto 25 anys corrent triatlons... Si, lluny queda aquell agost del 1989 en que vaig debutar al triatló de Salitja. Va ser com un enorament a primera vista, doncs dues setmanes després ja repetia al triatló de Banyoles, i encara tindria temps a mitjans de octubre de fer un triatló ja desaparescut fa molts anys, el de Palafrugell, amb uns circuits veritablement espectaculars. A partir d'aquí, en vingueren molts més, en aquells temps, a part de Sant Feliu de Guíxols, tots eren de distancia olímpica, o com es deien en aquell moment, triatlons "A". Van arribar els primers "B" (2.500 metres de natació, 80 kms de ciclismo i 20kms de cursa a peu), El seguent pas, va ser el salt al Ironman (any 1994), també alguns triatlons de distancia "C" (3.000m./120km(30km).. totes les distàncies han passat per les meves cames, gaudint de cada moment viscut, i com sempre, de les amistats fetes.
Aquests últims anys, amb no tantes ganes de entrenar el ciclisme (la perillositat de les carreteres ha augmentat considerablement i m'ha tren les ganes de fer-ho), he seguit corrent alguns triatlons de distancia sprint, per seguir vinculat a aquest apassionant esport. I ahir dissabte, va tocar començar la que és la meva 25a temporada, en un dels triatlons més emblemàtics de Catalunya, el de Sant Feliu de Guíxols, el primer triatló sprint que es va disputar a casa nostra, i que porta ja 24 edicions. Dels 150 triatletes que corriem els primers anys, s'ha passat a més de 500 entre totes les sortides efectuades.
La natació, de 750 metres, es va disputar en un mar mogut, però sobretot, molt entretingut, amb les onades picant contra els atletes. El tram cicliste, com sempre, a la carretera que porta des de aquesta localitat fins a Tossa de Mar, un veritable trencacames, amb cosntants pujades i baixades, però amb unes vistes maravelloses de la Costa Brava. Aquest va ser el tram més complicat, i és que no tocar la bici de carretera des de el juliol passat, i portar només 150kms de Btt aquest any, es va notar. Finalment, 5kms de cursa a peu per la zona portuaria i l'espigó, en un circuit molt ràpid.
I la veritat, si disfrutava fa 25 anys, als meus inicis en aquest esport, puc dir que aquest cop encara he disfrutat més que en aquells anys... No se si caurà algun triatló més aquest estiu, espero que 1 ó 2 sprints si son a prop poden caure, però de moment, ja he complert en aquest aniversari.
 
Recordeu també, que si encara no teniu el llibre "Empúries: recordant Filípides", i esteu interessats en ells, us podeu posar en contacte amb mi directament, també els porto a les curses a les que vaig, i el trobareu a la botiga Esports Parra del C/Migdia 1, de Girona.
 
 
Les onades picant contra l'espigó de Sant Feliu de Guíxols...
 Sortida de l'aigua..
 Apunt de finalitzar el ciclisme, descordant les sabates...
 Començant la cursa a peu
 Finisher per 121a vegada en un triatló...
 


2 comentarios:

Jacky dijo...

Felicitats campió!

tri-famili dijo...

MAQUINA!!!!
SALUT