domingo, 21 de octubre de 2012

MARATÓ DEL MEDITERRANI

 Amb en Joan, un altre blog maniàtic... ens esperaven 42,2kms per endavant
Avui s'ha disputat de 8a edició de la Marató del Mediterrani, als termes de Castelldefels i Gavà. Una marató a tan sols 120 quilòmetres de casa, i que per diferents circunstàncies no havia corregut mai, però aquest any, en el camí cap a la celebració de les noces de platí maratonianes a Empúries 2013, ha tocar fer-la. Ja m'havien avisat que era solitaria, en Dani i en Llorenç que varen córrer fa un parell d'anys, i altres companys, però això no m'espantava, i tampoc els darrers 2,5 kms voltant el Canal Olímpic, inici i final tant de la marató, com de la mitja i dels 10kms. Ja sé sap, la marató son 42,2kms, i si entres al canal abans del 40... doncs saps el que et falta.
Les previsions indicaven forts aiguats, a 45' de la sortida, de fet, una forta tromba d'aigua feia preveure el pitjor... però no, el cel ha respectat el nostre esforç, i no ha caigut ni una gota durant tot el recorregut. Al contrari, ha sortit el sol, acompanyat d'una gran humitat i un vent vora al mar que feia redoblar l'esforç per avançar al llarg dels quilòmetres.
Al primer pas per el canal, ens deixaven els corredors dels 10kms, i al segon pas, just a la mitja, els que corrien aquesta distància. En aquell moment, ens quedavem sols els prop de 300 inscrits a la marató, amb els nostres pensaments i les nostres petjades.
A partir d'aqui, tocava mirar sempre endavant. Quan m'ha adelantat en Xavier Bonastre, el comentari ha estat molt fàcil... "comenta-li a en Tomas Molina que es compri un bon radar, doncs d'aigua res de res...." Al quilòmetre 35, no he pogut aguantar més, i al pas per davant d'un bar, hi he entrat directament a demanar si em convidaven a dos dits de cervesa... cosa que han fet. Que bé que passa la cibada.
A partir d'aquest punt, el pas dels quilòmetres s'ha fet més lent, però a cada pas el camí per recórrer era més curt, i la meta era més aprop. Finalment, entrava al Canal, per donar-li tota la volta, si, llarga, però és el que faltava per completar la distància. Llavors, el pas per meta, i com sempre, la gloria i la victória personal d'haber aconseguit de nou fer el meu particular homenatje a l'heroi grec, Filípides. I ja van 71 cops... la propera parada, la 6a Marató per la Marató de TV3, el proper 16 de desembre a Girona, i a continuació, el 20 de gener del 2013, la 1a Marató de Tarragona.
El temps final, ha estat de 3h45'23", en la posició 103 de 240,i sobretot, em quedo amb la satisfacció d'haber trovat amics, En Pablo Torres (4rt al final, fantàstic), en Xavier Bonastre, en Joan, En Francisco Polonio, l'Albert Piferrer, alguns correcats... i altres de nous que m'ha regalat el camí.
 
 Amb la Cati, que feia els 10kms, just abans de la sortida
 Amb en Pablo abans de la sortida... FELICITATS, CAMPIÓ
 Entrada al Canal Olímpic.... darrers 2,5kms
 En Xavi Bonastre, als últims 100 metres. FELICITATS també per tu
 Recta final.
 Dues medalles més per nosaltres...
 Res com una cervesa per recuperar les forces
El petó de rigor a la medalla

5 comentarios:

Jacky dijo...

Què dir? No massa res... CAMPIÓ! Molt i molt bé... una més, amb molt bon temps! Enhorabona i a per la 72 el dia 16 :D

tri-famili dijo...

Felicitats Xevi, un altre al sac.
Ara com amic,tu he de dir, no tens poblemas amb la beguda, avui cerveza i a frança vi...jajajajaja.
Sempre he dit que el combinat, esport i el bon menjar i beura és lo millor que hi ha.
Que segueixis aixis molts anys.
SALUT

tri-famili dijo...

Felicitats Xevi, un altre al sac.
Ara com amic,tu he de dir, no tens poblemas amb la beguda, avui cerveza i a frança vi...jajajajaja.
Sempre he dit que el combinat, esport i el bon menjar i beura és lo millor que hi ha.
Que segueixis aixis molts anys.
SALUT

Joan dijo...

Gràcies Xevi ets el crack de la provincia de Girona.
Perdona ahir a la sortida que no vaig estar molt simpàtic. Minuts abans d'una marató estic amb tensió.
S'agraeixen de tot cor els ànims i més amb el besso a can pistaus al km30.
Felicitats maratonià.

Anónimo dijo...

Felicitats...per 1 +.
Aquesta marató te pinta de ser de les que t'agraden.....corren sol i al teu rotllo...!
apa a recuperar..!
Quim