lunes, 10 de septiembre de 2012

MARATHON DU MEDOC 2012

 Recollida de pitralls... a l'ambient ja es veia que aquesta marató era especial.
Marathon du Medoc... hi ha moments a la vida que et marquen un abans i un després. Després de moltissimes maratons, em presentava a aquesta, per córrer la meva 70a marató, i la primera per la Cati. Ja savia que aqui tot era diferent, que el temps final era el menys important per tots els atletes que hi participen. La primera condició per córrer al Medoc, és fer-ho disfressat, només alguns dels primers atletes a la classificació ho fan de forma clàssica, és a dir vestits d'atletes. L'immensa majoria ho fan com mana la tradició, disfressats. I aquest any, la temàtica era l'història, que don per molta imaginació, dons totes les epoques i civilitzacions hi tenen cabuda.
L'intenció inicial era córrer en total uns 10-12kms, la Cati no havia entrenat durant l'estiu més de 5kms, i caminar la resta, això si, tastant els vins que anavem trovant al llarg del recorregut, farcit dels famosos chateaux (castells) de la zona, e intentar arribar en el temps limit de 6h30'. Però ja al primer tastet, quan portavem 1.000 metres de cursa, varem poder comprovar la veritable naturalesa d'aquesta marató, amb tothom parat a veure vi. A partir d'aqui, si no hi havia cap defalliment, estava clar que sempre aniriem amb molta gent, trotant al ritme de la multitud, per parar als "avituallaments" (eyyy... també n'hi havia de normals amb aigua i fruita) a tastar el vi, i caminar durant una estona, abans de trotar de nou, però clar, encara no portaves ni 1km, que ja hi tornavem a ser. D'aquesta forma, compartint camí amb molta gent, que s'ho passaven, al igual que nosaltres, molt bé, anavem sumant quilòmetres. Segurament, que trotant, trotant, més de 25 els varem fer.
Aqui pots trovar gent de totes les condicions, edats, atletes populars que per un dia, no busquen cap marca, i atletes ocasionals, que per un dia, s'atreveixen amb la marató, perque saben que aqui, aquesta paraula, més enllà de la prova esportiva, significa gaudir de una gran festa.
Els últims 2 quilòmetres, els avituallaments es transformen en degustacions d'ostres, entrecot, formatge, fruita, gelats... mentrés els atletes aprofiten la música per ballar, sigui a peu de carretera, o sobre els podis col.locats al costat dels mateixos avituallaments. I finalment, entres de nou a Pauillac, el punt de sortida, per assaborir els últims 500 metres d'aquesta festa, i amb un sol pensament a la ment, tornar-hi l'any que ve, per, al que ja hi ha tema de disfressa... la ciencia ficció.
Un cop creuat l'arc d'arribada, tot és felicitat i alegria, ho hem aconseguit, la Cati, córrer la seva primera marató, sense apenes entrenament, i jo, arribant a la xifra de 70. I després de tot, no ho hem fet tant malament, hem trigat 6h27'13", entrant en les posicions 5.700 i 5.701, deixant enreda 1.800 atletes, que varen completar la marató fins les 7h10', en que els atletes de la organització que tancavan cursa creuaven la línia d'arribada.
Al final, un gran avituallament on no hi faltava de res, tampoc la música, el ball i l'alegria.
 Cleopatra i Juli Cesar
 Els Picapedra
 Els avions de l'exervit, fent varies pasades per sobre la sortida, mentres esperavem l'hora de començament.
 Ambient a la sortida...
 Km 1, primer tast de vi
 Aquest grup ja es portaven el formatge per tota la marató...

 Aqui tothom tasta el vi..


 I diuen que jo estic malament... aquest noi feia 50 anys, 150 maratons i la 3a al Medoc
 Amb 2 atletes del club atletic Running, que varem trovar, com no, degustant vi.
 Davant un dels chateaux del camí
 Que no pari la música i la festa...
 Un gelat per l'últim quilòmetre
FINISHERS!!!!!!

3 comentarios:

tri-famili dijo...

Felicitats parella, quina bona pinta fa aquesta marato.
SALUT

tri-famili dijo...

Felicitats parella, quina bona pinta fa aquesta marato.
SALUT

JR dijo...

Moltes felicitats!!! que segueixi així!!!