domingo, 23 de enero de 2011

VILOVÍ I....... 506,4

 Amb en Dani i en Llorenç, que han pujat corrent desde Girona, la Nadeia i en Pablo
Ja estem de ple en l'any 2.011, i això significa l'arribada d'una de les marxes més multitudinaries de les comarques gironines, la de Viloví, que aquest any arribava a la 17na edició, i com ens agrada dir, un dels grans objectius de l'any, vaja... com un "campionat" del mon de marxes populars. Com sempre, bona organització, un bon entrepà de botifarra al finalitzar, amb amanides, vi, café (amb anis o conyac per qui ho desitja) i coca... Clar, que per disfrutar d'aquest super esmorçar, primer s'ha de triar entre un dels dos circuits de la marxa, ja sigui caminant o corrent, el curt de uns 9kms., i el llarg, amb 15,8kms. i pujada inclosa al volcà de la Crosa. El camí discorre per els termes municipals de Viloví, Salitja (on es disputa una altra de les proves mitiques del calendari gironí, el Triatló de Salitja, "campionat" del mon super sprint) i Sant Dalmai, localitat on se separen els dos recurreguts de la marxa. Com cada any, al voltant dels 1.000 participants, amb prop de 90 del Atletisme Girona, que avui han desafita l'intens fred que hi havia a la zona.
Per finalitzar, com cada any, toca celebrar el sant d'en Tià, i el meu proper cumple, lo que significa, uns quants postres dolcos, i una mica (bé, més que una mica,je, je...) de cava, amb els companys... no tot ha de ser córrer!!!!
 A part dels 3 de sempre, a la foto hi ha l'amic Sergi Torner de Malgrat, que també ha vingut a córrer a Viloví.
 Aquesta gent del Atletisme Girona, a part de córrer, lo que s'ens don millor son les bones xefles....

Per tots els gustos....

24-1-2.011/ 24-1-20.12: EL REPTE... 12X12=506,4

Ha arribat el dia de deixar anar en public el repte d'aquest any... uns pocs ja estaven al corrent, però han sapigut guardar-me el secret (gracies). Bé, com vaig dir, al fer 40 anys va ser fer el meu ultim IM, se que mai es pot dir mai més, però serà dificil que en faci un altre, encara que mai se sab que depara el futur. A lo que anava, per als 45 anys, el repte serà intentar fer, en el periode de 12 mesos, 12 maratons, d'aqui la xifra de 506,4...kilometres, els que resulten de multiplicar les 12 maratons per 42,2kms. El periode serà el comprés entre la celebració del meu cumple aquest any, i el proper, no necesariament serà una per mes, pot ser un mes no n'hi haura, i un altre n'hi hauran 2, tot dependrà del calendari. Com a repte que és, sencillament ho intentaré, es pot aconseguir... o no, s'ha d'intentar, però crec que sense algun repte de tant en tant a la vida, el ser humà no pot tirar endavant, i sempre esta bé buscar nous limits. La intenció, com diuen els francesos, es fer-ho "pour le plaisir", no espereu cap marca estratosférica, sino mantenir una regularitat i evitar les lesions, això significarà, sobretot, menys kilometres de cursa a peu alhora d'entrenar (hauré d'aprofitar la natació i la bici per fer periodes de recuperació entre proves), i molts entrenaments amb els meus grups d'entrenament, a saber, el "comando Fontajau- Fageda" (Laura, Marti, Jordi & Jordi), el "comando Onyar" (Mina i Carlos) i el "comando Nadeia", la meva filla, entrenaments amb bona companyia i a ritmes tranquils, sense forçar la maquinaria.
En quant a les proves, de moment, 10 ja estan força clares, excepte dues, son proves celebrades a Catalunya, per la zona sud de França (viatges d'anada i tornada en un cap de setmana, i un radi màxim de 400kms), o prop del poble a Cantabria, aprofitant les vacances amb la familia. Per moltes d'aquestes maratons se que contaré o amb la familia per viatgar, i sobretot, amb els amics que sempre soporten les meves idees. La primera, sorpresa, que molts poquets coneixien fins ara, serà d'aqui a 3 setmanes, a Sevilla, amb una bona colla, perdoneu si em deixo algú: Tri famili (Martina,Gemma i Dani), Llorenç, Quim Cots, Joan Risquez, Sergi Urzay, Marti i Jordi Arnau, seguirà al març Barcelona, Marsella amb la familia al abril, com no, Empuries al maig, al Juny, amb en Llorenç, cap a la Santa Claus Marathon (amb sortida al cercle polar artic, guauu!!!), a Rovaniemi (junt a Sevilla, l'unic desplaçament en avió), al agost Bascones de Ojeda, prop del poble, al octubre Montpellier i Mediterrani, al novembre Costa Daurada, i al desembre la Marató per la Marató de Girona. Com veieu, fins aqui son 10, a part hi ha varies alternatives, en sortides dissabte-diumenge, per completar les altres 2, que ja veure sobre la marxa, a veure a qui enganxo per fer-les.
Ho se... una mica sonat, però com diria l'Obelix: estan bojos aquests maratonians!!!! Salut per tots.


La primera, Sevilla, el proper 13 de febrer

3 comentarios:

Jacky dijo...

Endavant campió! Tu pots! Gran repte! Felicitats anticipades pel teu aniversari!!!

tri-famili dijo...

QUE TINGUIS ,MOLTA SORT PEL TEU REPTE DE L'ANY.
SEVILLA TIENE UN COLOR ESPECIALLLL!!!!!!!!

Ironxevi dijo...

Gracies Jacky, s'intentarà, que és lo principal dels reptes, intantar-ho!!!!
Segur que Sevilla té un color especial, i més amb la tri-famili i els amics al costat!!!!