sábado, 18 de septiembre de 2010

RUNNER EVOLUTION: EL SEGUENT PAS...

Al igual que la raça humana ha evocionat al llarg dels segles (bé, en la majoria dels casos, tot s'ha de dir!!!), també el runner sufreix una evolució al llarg dels anys. Es comença per sortir a caminar, trotar una estona, que al principi tot costa, ja sigui per cuidar la linea, posar-se en forma, per sentir-se bé... per infinites raons, segurament tantes com runners hi ha al mon. A partir d'aqui, començem a entrenar una mica més, sols, amb amics, amb nous coneguts que fem practicant esport, i arriba la primera marxa, o cursa, la que potser fan a prop de casa, o al poble del costat, i que ens fa gracia fer, per que no provar-nos i "competir" amb altra gent, o amb amics...
Després el següent pas és buscar més curses, amb distàncies que ens siguin assequibles, abans de començar a somiar en quin dia farem una més llarga, ostres!!! una mitja!!!, anem a provar, i així, anem seguint aquesta evolució del runner, a intentar superar-nos, a demostrar que els nostres limits poden ser una mica més enllà... i després, per que no anar a per una Marató, la distància mítica del atletisme. Aqui ja costa més arribar, ens ho podem pensar més o menys, serem capaços? molts arriben a fer realitat el somni (crec que tot runner hauria de provar, com a minim un cop, els 42,2km, és una experiencia inoblidable), alguns s'ho poden pensar durant temps.. i no arribar a debutar, però com a minim han tingut aquesta ilusió que els ha motivat.
I després, que? la majoria segueix fent maratons mentrés el cos aguanta, junt a proves de menor distància, i una altres busquen anar una mica més enllà, buscar nous limits, demostrar que el cos humà don molts més de lo que molta gent es pensa, i s'endinsen en el mon del ultrafons (6hores, 50km, 100kms, 24hores...).
Personalment, al meu cap molts de cops he tingut el pensament de buscar una mica més enllà dels mitics 42,2kms.. algun cop ja havia pensat fer alguna prova més llarga, no sabia quina, però sempre hi havia alguna excusa, que si coincideix amb altres proves, que estaria bé però esperare a l'any que bé.. Ara si!!!, crec que ha arribat el moment de evolucionar una mica com a runner, i anar més enllà, provar nous limits, no hi ha res a perdre. Després de compartir diumenge passat l'ultim tram del repte de l'Alexandra, la Ultra Pirena, i fer amb ella i el seu magnific equip, amb la Estefi, amb en Jacky i altres que ens van acompanyar, el tram entre l'Escala i Girona, i que en un moment donat em fessin la proposta, no vaig trigar ni 10' a decidir-me!!! La proposta era fer les 6hores de Calella al desembre, i sense que insistissin molt, no va caldre, vaig aceptar. Era hora de provar el ultra fons. De moment, de forma "extra oficial",el proper cap de setmana, el del 25 i el 26 de setembre, començara el camí, amb el repte que tenia feia anys de baixar el carril bici, desde Olot a Sant Feliu de Guixols. Per aquest primer cop, serà en dos dies, dissabte Olot- Girona (55kms aproximadament), i diumenge, Girona - S'Agaró (40kms aprox.), en comptes de Sant Feliu, per temes de logística, l'arribada la farem a la platja de S'Agaró (amb bany inclós). M'acompanyarà en aquesta aventura en Llorenç corrent (un altra que es deixa enredar facilment), i en Dani, la Laura i en Jordi en BTT, per donar soport, a part de gent que ens acompanyarà durant algun dels trams.
I el debut oficial, a les 6 hores de Calella, el proper desembre. Un cop superat això, segons com vagui, veuré si plantejo nous horitzons... (s'admeten apostes, je,je....)
Us deixo el perfil de les 2 etapes del repte "Els de Olot van a la platja", com l'ha bautitzat en Jordi Arnau, i 4 fotos més del final del repte de l'Aelxandra, 1.000 kms. en 12 dies, desde Sant Sebastià fins a Girona.
Salut... i a "Kilometrar"






11 comentarios:

Jacky dijo...

Clar que sí! Els reptes ens fan grans! Sempre endavant Xevi!
Salut i força!

Anónimo dijo...

ets un home de paraula....
(es per les 6 hores de Calella¡¡¡)
alli, faras feina...
petons i km´s
estefi

Ironxevi dijo...

Estefi, ja tinc el full d'inscripció per les 6 hores, m'el va enviar la Nuri ruiz.. aquesta setmana, la faré, no en vull quedar sense plaça.
Espero que tinguis les cames i la ment a punt per dissabte, segur que t'anirà de fàbula!!
Un petó, i a kilometrar!!!

Luigi dijo...

El cert és que encara em sobtava que no haguessis tastat l'ultrafons en agun moment o altre. Les 6 h de Calella és la millor iniciació en "competició" (si s'escau aquesta paraula en aquesta prova...)
Encara potser us acompanyaré el dissabte, què millor que fer-ho amb tants grans esportistes, m'està temptant, aiaiaiai

Anónimo dijo...

ja estas apuntat,¡¡¡
ara mateix escric a la nuri, jo no vull ser menos.
Luigi.... espero veuret a Calella¡¡¡
I al Jacky¡¡¡
esclar...

Ironxevi dijo...

Vinga Luigi, ja sabs que ets benvingut!!! ens veiem dissabte, quina matinal que ens espera.
Avui faig la transferencia per els 6 hores i li envio les dades a la Nuri, que no en vull perdre el meu debut, je,je...
Una abraçada

Anónimo dijo...

que ...
jo tambbe m´apuntare ja...
no fos el cas que ens quedesim sense plaça...
estefi

Ironxevi dijo...

Sense plaça i sense cerveses, je, jee...
Estefi, tu pagues la primera, jo les altres, que 2 dies abans és el meu sant i s'haurà de celebrar!!!

Ironxevi dijo...

FET!!!! Ja he enviat la transferencia, ara la escanejo, i li envio a la Nuri!!!!
Gracies per motivar-me per fer el salt!!!
Petons i a kilometrar!!!

Anónimo dijo...

jo, no vull se meny dema m´inscric.
ja tinc els papers.
Diu la nuri que sol hi ha 50 places....
no fos el cas....
petons i km´s.
PD:les cerveses son de mitg litre... ja...
Estefi

lluis dijo...

CBXR, trans333,MDS,100 millas de l' Himalaia,..... molta sort l' ultrafons enganxa i molt!!!!!
ANIMS I MOLTA FORÇA