miércoles, 20 de febrero de 2008

Com preparar un IM....i sobreviure

Primer us donaré la resposta que va donar el gran Mark Allen, 6 cops guanyador a Hawaii i 10 a Nica (on va participar només aquests 10 cops), fa molts anys, en una entrevista on li preguntaven els requisits per correr un Ironman amb l'unica pretensió d'acabar: va contestar que si ets capaç de nadar 1h, anar en bici 4 hores i correr 1h, tot aixó per separat, no cal fer-ho seguir, ets capaç d'acabar un IM, sempre i quan sapiguis anar al teu ritme, menjar i beure lo suficient. Com veieu, en aquests temps actuals, en que molta gent segueix plans d'entrenament, ja sigui a traves d'internet, revistes, entrenadors, a base d'hores i maxacar, tot es redueix a una cosa una mica més sencilla. Logicament, sempre que no tinguis la aspiració de buscar alguna marca concreta, i només vulguis gaudir i acabar el IM.


I ara us donc una mica les pautes que he seguit quan he preparat algun IM. Natació: els mesos anterios, 2 cops per setmana, 2.000 metres, i l'ultim més, per agafar la confiança de cara a la prova, 2 entrenaments de 3.000/3.500 metres, i prou. De fet, segons el meu punt de vista, no cal fer molt més esforç al aigua, on pots anar a guanyar 5', i és millor centrar aquest sobre esforç a la bici, on pots guanyar facilment mitja hora. Ciclisme: per lo general, feia 2 sortides a la setmana de 1h15'-1h30' (solia pujar als Angels), i un cop a la setmana, i devegades només cada 2 setmanes, una sortida de 4h/4h30', seguides algun cop de 20'/30' a peu. És més, us puc dir que els ultims que havia preparat, aquestes sortides no les feia ni per carretera, agafava la BTT, la tranquilitat del carril bici de Sant Feliu, i vinga, anar i tornar a la platja, sense baralar-me amb els cotxes. Cursa a peu: aqui, com ja entrava en el meu terreny, és on més disfrutava, 3-4 sortides a la setmana, de 1h, alternant alguna setmana amb una tiradeta més llarga per agafar fons, i el diumenge, a correr alguna cursa o marxa.

Les mitjes setmanals, podien rondar els 4.000 metres de natació, entre 150-200 kms de bici, segons la setmana, i uns 40-50kms de cursa a peu, lo que donava setmanes d'unes 10-11hores. Aixó si, els que volgueu conseguir certes marques, o apretar les dents... doncs ja sabeu, a patir una mica més cada setmana.

Aqui teniu els 2 grans mites de Hawaii, Dave Scott "The Man" i en Mark Allen "The Zen Master", l'any de la 1ª victoria d'en Mark, després d'anar prop de 40 kms junts a la marató i acabar en poc més de 2h40'
I ara un parell de noticies curioses d'aquesta setmana, relacionades amb l'esport:

-Waterpolo: el judador del Barceloneta, Ivan Perez, va ser mossegat al nas per l'italià Fabrizio Buonocoure, del Napols, durant un partit de torneig europeu.....resulta que fa uns anys, l'Ivan li havia propiciat un cop de puny durant un partit....

-Barcelona World Race: els guanyadors van rebre com a premi, d'un dels patrocinadors, la casa Damm, 50 caixes de cervesa...algu vol fer equip per la propera regata?

3 comentarios:

tri-famili dijo...

Explica-li aquet plà d'entreno a persones que volen baixar de les 10:00 hores!!!!
JA,JA,JA...

Ironxevi dijo...

Llavors hauriem de duplicar l'entreno, a part de tenir les condicions...

tri-famili dijo...

ja,ja,ja, lo de tenir condicions tens tota la raó.
A Bonmati vaig amb en Sergi, si
vols te vinc a buscar jo?
Dema bici a les 9:00,al GEIEG!!!