miércoles, 13 de febrero de 2008

BOGERIA PER LES CURSES I ALTRESDies enreda sortia a un diari un article sobre l'actual boom de les curses populars, amb un gran increment de participants a la majoria d'elles, aqui teniu varis exemples sobre aquest tema:


-El dia de la Mar i Murtra (13 de gener), apart hi havia la Mitja de Sitges i la cursa de Sant Antoni, doncs bé, totes havien arribat al limit de participació ( més de 2000 a Sitges, prop de 1000 a Blanes i una bona colla també a la de Sant Antoni

-Tema Ironmans, un cop finalitzades les proves, al dia següent s'obre el periode d'inscripció per la prova de l'any següent (o sigui, que falten 365 dies, més o menys), i aquest periode s'acava en poques hores davant la gran demanda que hi ha, i no és una prova facil. A dia d'avui, crec que a Europa, l'unic que encara no està ple és el de Anglaterra, fins i tot a Lanzarote han tencat per primer cop a la seva historia.

-Maratons internacionals: si vos correr a Paris, Roma, Estocolm, Berlin i moltes altres, o t'apuntes 6 mesos avans o ja no troves dorsal. Per el gener del any que bé, a World Disney, en menys d'un mes s'han agotat els 4.000 dorsals que hi havia per la Challenge (inscripció conjunta a la Mitja i a la Marató, ¡¡jo en tinc!!), mentrés que al total de la mitja ja estan al 75% de capacitat.

-I en curses més properes, per casa nostra, tenim els exemples de Mataró (van tancar 2 setmanes avans), properament la mitja de Montornes (van obrir el passat dia 4, i és probable que en ocs dies ja estigui completa), i altres con Granollers, Canovelles, que també tancant inscripcions.

Total, que hi ha una autentica bogeria per el mon de les curses, i esperem que això vagui en aument, sempre que no comporti una davallada dels aspectes organitzatius d'aquestes (algunes acabaran aceptant més gent de la que podem remenar, per motius d'espai o per altres motius, i podràn esdevenir una mica caotiques).

Anant a un altre tema, ahir vaig veure a la tele el nou banyador amb el que en MICHAEL PHELPS competirà als Jocs Olimpics de Pekin, on vol superar al mitic MARK SPITZ a les olimpiades de Munich'72, on va conseguir 7 ors i set records del mon. Un banyador creat per Speedo i la Nasa, amb el cual fins i tot nosaltres fariem records, es desplacen millor, repeleixen un 5% més d'aigua.... total com el de Mark Spitz, el que haurien de fer es nadar amb un banyador com els de Tarzan. enel triatlóvpasa algo semblant, l'any passat hi havia al IM de Hawaii més de 500 triatletes que van nadar amb un mono d'ultima generació, ara no recordo la marca, que ajuda de manera ostensible a millorar les marques, però que un cop se surt del aigua, s'ha de treure perque oprimeix de cares a la bici o al correr. Crec que una de dos, o es nada amb banyador o un mono que serveixi per tot (el que als vells temps coneixiem com un tritraje, i actualment com un mono o bodi), o si volen una ajuda extra amb un traje super deslliçant....que els obliguin a no treure'l per la bici i la cursa a peu...

I per finalitzar una mica d'Asterix als Jocs Olimpics. Simpàtica la pelicula, amb l'aparició d'en Michael Schumacher conduint una cuadriga, i la llegenda final al marcador "forever the best" (el millor per sempre), el descubriment del futbol i del basket (amb els cameos de Zidane i Toni Parker), la menció d'en Doctormabús (Santiago Segura) donant el nom de EPO al brevatge que prepara per en Brutus (si no recordo malament, li diu algo aixi com Especial Per Olimpiades), la corruptibilitat dels jutges. Fantàstica la protagonista, la guapisima Vanessa Hessler en en paper de princesa Irina, i molt bé el paper del mitic Alain Delon en el paper de J. Cesar.
La princesa Irina

I per avui, això és to, la setmana que bé, mes....
Alfa, Beta i Omega, els jutges corruptes
AVE JO (com diria el Cesar)

7 comentarios:

Sergi dijo...

Jo per si de cas m'aniria apuntant al Triatló de Tossa.......

tri-famili dijo...

ja,ja,ja, molt bo Sergi,jo aquesta setmana m'apunto a Salitja!!!!
La gent, cada vegada l' agrada més el món d'esport,val més aixo que es drogui....AIXO DIUEN ELS AVIS

Kevin "lotioplanxa" dijo...

Aquest diumenge vaig a la cursa popular del meu poble, m'hauré d'aixecar a les 4 del matí per fer cua per les inscripcions?

És positiu el creixement de gent que va a curses, el que no tinc clar és com pot repercutir això en les organitzacions:

- Cada vegada més proves?
- Inscripcions més cares?
- Augment de places?

Algunes no gaire desitjables, però conseqüència de que hi hagi més demanda que oferta

Anónimo dijo...

TORNAR A OBRIR ELS ULLS.
Es força curiós com ens deixem portar pel consumisme...Hola em dic Josep Mª i tinc amistat amb en Xevi,fa poc que estic en aquest món del correr i altres..però la meva relació amb l´esport és llarga i a bon nivell, de vegades m´enrecordo quan hi havia gent que em preguntaba coses,"com hos fas això?, com ets tant rapit?, i jo sencillament els deia: ho faig i ja està!.. i era veritat, la tecnica, el moviment apres durant tants anys feien que fos una cosa natural.
Quan vaig volguer començar en el mon del triatló; em vaig empapar de revistes i plans super genials de entrenament i la meva lluita constant per millorar es convertia a cada sortida en una obligació de cumplir amb pulsacions,potències ,series, etc,etc...
Fins que un dia per sorpresa, i com sempre buscan informació a internet,em va sortir el nom de Xevi Avellana, osti! si aquest paio el conec jo. Dit i fet que ja el truco i quedo per entrenar amb ell.
Com us podeu imaginar el bombardeig de preguntes que li vaig fer va esser l´ostia, i la seva resposta quasi sempre la mateixa:"no ho sé, simplement ho faig" que com respiro? collons Josep Mª i jo que se...respiro i ja esta!!.
Al vespre tot repasant mentalment tot l´entreno amb en Xevi (per cert collonut) s´em va fer la llum; estaba fent i preguntant el que la gent tants anys avans em preguntaven a mi, i la questió es que ens descuidem sovint de disfrutar, de simplement correr perque sí, perque m´agrada, de disfrutar de les sensacions i d´un bon entreno amb companys parlant de coses moltes vegades divertides i que no són precisament marques i series.
GRÀCIES XEVI.

Ironxevi dijo...

Tri-famili, vaig obrint llista per Salitja, per si de cassss i per la 2ª Marató per la Marató també, no sigui que desbordem el Parc Central.

Kevin, et puc deixar el sac de dormir, per si has de fer vetlla tota la nit. Suposo que a la llarga (o a la curta), moltes voldran aplegar més gent per tenir més benefici, sense poder donar un bon servei a canvi, cosa que ja pasa devegades. Que vagui bé diumenge, jo al final vaig a fer la Duatló de BCN, per fer alguna cosa diferent.

Sergi dijo...

l'enquesta s'anima!!!!! però continuem al cap d'avant els de la mitja...... o sento Xevi

Ara que ve època de eleccions, suposo que no compraràs vots???????

Sergi (sempre tocant el collons)

Ironxevi dijo...

Que consti que no he comprat vots i només he votat un cop, logicament per els 42,2kms.