domingo, 27 de enero de 2008

Cursa de l'oli: Atletes a la boira


Exemple de tipic sopar pre-competició

Simulant el titol de la pelicula protagonitzada per Sigourney Weaver, "goriles a la boira", podriem titular la cursa d'avui: "atletes a la boira", però anem per parts. Després de sortir ahir a les 14h. de Girona,vam arribar a les Borges Blanques, la terra de l'oli, per disfrutar d'un cap de setmana amb la Fira de l'Oli i la 5na Cursa de l'Oli, de 10,360km. Un cop deixades les bosses al hotes, a uns 3 kms del centre, ens vam dirigis a les Borges a visitar la fira... i vam anar saltant de estand en estand, menjant olives, pa amb oli, torrades amb oli... i més oli.


El sopar el vam fer jusc al costat del hotel, al restaurant que també tenen, i logicament, més pà amb oli, a part de una bona cargolada i un bon vi, entre altres plats. Tot plegat, cap a 1/2 de 1 a dormir. Al baixar cap a les 8 a recepció per esmorçar, una boira al exterior que no es veia res, i ens comenta la recepcionista que més tard serà més espesa. Cap a les Borges a recollir els dorsals, el de la organització que ens fa una foto als 5 corredors del Atletisme Girona (de fet, inclus al programa de la fira i de la cursa surtia el comentari de que veniem uns corredors de Girona), ens anem a camviar al pavelló i a escalfar una estona sota una intensa boira i una humitat d'aqueslles que calen dintre.


La cursa molt maca, els 3 primers kms sobre asfalt, seguit d'uns 2,5 kms per camí i en pujada, al mig de les vinyes, amb un descens super rapid fins al km. 8. Aqui tornavem a enfilar per pasar per sobre la nacional,i ens dirigiem cap a les Borges de nou, en planer, fins els ultims 500m amb una lleugera pujada, i sempre envoltats per la boira. Al final, bossa amb una ampolla de oli de la zona (vinga oli) de 1/2 l., samarreta tecnica de maniga llarga, i un esmorçar amb una especie de botifarra negra, cansalada, pa i......... oli, això si, regat amb un porró de vi.


A la tornada, parada a un petit poble a mig camí entre Cervera i Manresa, anomenat San Ramon, i vinga més menjar, i ja posats... més pà amb oli.


El resultat de la cursa, 41'30", el lloc 88 de 540 inscrits i una molt bona sensació, i amb ganes de tornar a anar-hi un altra any.


P.D. Jacky, estic buscant per el 6 d'agost, és un dimecres, si no trovo res, puc tornar a donar 42 voltes al Parc Central i tot solucionat.

Pre-escalfament amb el radiador del vestuari, i es que hi havia una humitat al exterior que matava.

4 comentarios:

tri-famili dijo...

aixo si que es un cap de setmana!!!! per lo que escrius i tornaras el any que bé, al igual hens apuntement uns quans...

robert mayoral dijo...

més que córrer sembla que hagis anat de turisme gastronòmic! bona cursa!

Anónimo dijo...

Anaveu d'estrelles convidades o que????? veig que us van donar un vestidor per vosaltres sols !!!

Suposo que per la setmana vinent també el tens encarregat no?????

Ironxevi dijo...

Bones tri-famili, si hem d'anar-hi...hi anem, val la pena per pasar el cap de setmana, Hi ha uns 215 kms, que tampoc és tant.
Hola robert, realment vam fer turisme gastronomic, crec que vam tornar amb més pes del que portavem.
Estic negociant el tema del vestidor per diumenge, estic en ello.