lunes, 18 de marzo de 2024

MARATÓ BARCELONA 10-3-2024

 


Després d'uns anys sense córrer la Marató de Barcelona, des del 2019, aquest any tocava tornar-hi per fer acompanyar a la Marta Ramió, la neboda de la Lidia, que debutava a la distància. Encara amb alguna petita molèstia a la zona de les costelles, però havent fet la prova la setmana anterior a la Mitja de les Vies Verdes, encaraven la distància mítica de la marató amb optimisme. 

També m'anava bé el fet de que el ritme seria tranquil, sense haver de forçar més del compte. Dissabte tocava recollir dorsal i visitar la expo, on trobava amics i companys que feia temps que no veia. Un bon sopar i a dormir.

Diumenge el dia s'aixecava tranquil, després de les fortes pluges del dissabte, molt necessàries per cert. Trams de sol amb una bona temperatura, carrers on només hi havia ombra i la temperatura baixava, algun altre que entrava el vent..... però un dia agradable per córrer una marató.

A la sortida també 2 de les Girunneres, la Eva que corria la seva tercera marató i la Tina que debutava. Últimes fotos per sortida, trobant de nou antics companys de fatigues maratonianes... i tret de sortida sota les notes i la canço de Barcelona protagonitzada per Freddie Mercury i Montserrat Caballé als JJOO del 92. 

Primers km amb la companyia de la Lidia que estaria amb nosaltres fins el km18, veient de lluny les llebres de 4h30', que tot s'ha de dir, corrien força més ràpid del que tocava. Al km 22 s'afegia en Toni, el fill de la Lídia, que ens acompanyaria fins el km35.

Com a nota molt negativa per part dels organitzadors, els corredors de l'últim calaix no vam tenir aigua fins l'avituallament del km20. Només quedava Aquarius, un fet imperdonable per una Marató que es vol posicionar a nivell Europeu i mundial.

La Marta fins el km 27-28 va anar aguantant bé, però a partir d'aquest moment el ritme s'anava fent mes lent, amb trams en que caminava. Tocava tirar de tot i animar intentant triar els moments de caminar coincidint amb els avituallaments. Bevent i menjant amb calma, però sempre endavant. 

Un cop al km40, s'acabava caminar, i encara que fos amb un ritme suau, calia aguantar fins el final, situat aquest any a l'Arc del Triomf, un lloc emblemàtic de la ciutat comtal.

al final objectiu fet, debut de la Marta i marató 142 per mi, amb un temps final de 4h52'.

Bona setmana a totes i tots, en espera d'un abril que ve carregat.... Mitja Marató de Banyoles, Ironman 70.3 València i Marató de Bergen



















No hay comentarios: