sábado, 5 de diciembre de 2020

EDINBURGH MARATHON FESTIVAL VIRTUAL 2020

 

Seguim amb el viatge virtual pel món corrent maratons... aquest cop ha tocat “viatjar” a Escocia per córrer la Edinburgh Marathon virtual organitzada oficialment des de la mateixa marató. Em vaig assabentar de la prova a mitjans de novembre, tot i que des del maig, data en que s’havia de celebrar ja estava en marxa, amb la possibilitat de fer-la, això si, d’una tirada, fins a final de l’any.

Tot i que ja tenia el calendari força ple, sobretot de maratons, amb al de Honolulu aquest desembre, no vaig dubtar ni un moment en fer la inscripció. El dimecres 1 de desembre era finalment el dia triat per fer-la. Amb força fresqueta a les 6 del matí, començava a córrer, abrigat les primeres 2 hores, però còmode, i sobretot amb l’avantatge de no tenir ni la calor ni la humitat d’altres maratons virtuals que he anat disputant.

Com sempre corrent sense un rumb exacte però si amb trams ja força previstos d’anant mà, guanyant km per Sarrià, per anar després a la zona de la Nestlé i el Tir, on es poden anar fent voltes tranquil·lament sense vehicles propers i sense pressió.

En aquesta ocasió vaig tenir la companyia d’una de les Girunneres, la Cristina Zurutuzar, durant prop de 7km.

Amb un ritme tranquil des del principi, arribava al tram final fresc com per aguantar els últims km veien que el temps estaria just per sota de les 4 hores i 10 minuts... No m’importa fer més o menys temps, però un petit al·licient per mantenir la concentració al final sempre va bé.

Al final un bon temps de 4h9’21” per la que és ja la 8º marató d’aquest estrany 2020, igualant així el meu número màxim de maratons anuals (que ja havia fet en 3 ocasions) i la 120 al llarg dels anys.

Queda ara la de Honolulu, el proper dissabte 19 de desembre, coincidint amb el cap de setmana de la Marató x la Marató de TV3... i arrancarem el 2021 de moment amb més maratons virtuals, això si, també oficials de moment, de proves que s’han hagut de cancel·lar i reconvertir. Però això ja és una altra historia per més endavant.