domingo, 25 de octubre de 2020

VIRTUAL NEW YORK CITY MARATHON 2020

 


Aquesta era la setmana per “viatjar” al destí on la majoria de maratonians volen córrer... New York, la denominada Meca de les maratons. Ja sabeu que mai m’ha cridat excessivament l’atenció aquesta prova, tot i que si que diré que un dia m’agradaria fer-la. Però no em treu la son aquest fet.

Doncs al final New York ha vingut a Girona de mans d’aquest nou món de les curses virtuals i organitzada directament per el  New York Runners Road Club per substituir la prova real, que lògicament no s’ha pogut portar a terme.

De fet la setmana ja “arrancava” a la ciutat del gratacels amb la cursa virtual de 5 milles (8,1km) Poland Spring. Aprofitava el dilluns, que havia de deixar el cotxe al taller, per tornar corrent fins a casa i completar la distància, amb un bon temps de 40’, el que suposava anar a un bon ritme per tal com esta tot.

El dimecres era el dia escollit per córrer la Marató de New York. La previsió meteorològica ja indicava que per la època de l’any en que estem faria una mica de calor... 16 graus a les 6h del matí quan començava a córrer. Des de la organització ens havien enviat un aplicació que també servia per mesurar la distància, i que en temps real ens indicava en quin punt de la marató real neoyorquina estàvem.

A més a més hi havia el tret de pistola d’inici de la prova, i en punts concrets un speaker ens animava des de la aplicació i de fons hi havia el públic per donar-nos ànims. Realment un detall molt d’agrair quan córrer 42,2km sol. Només entre els km30 i 40 vaig anar acompanyat d’una de les Girunneres, la Roser Vidal, que va venir a córrer una estona i a fer-me la foto de l’últim metre.

Volta al Pont Major i una bona colla de km inicials per la zona del Parc de Domeny, la Nestlé i el Tir per allargar el primer pas per la bústia de casa a buscar més aigua. Després una nova volta amb la Roser cap a la zona del Tir, per finalitzar, com si fos Central Park, en la Devesa de Girona.

Com tenia la foto de la medalla que ens enviaran, ja la tenia impresa amb cinta i tot per penjar del coll, i així tenir la foto final. Aquest cop me la feia la Lídia al carrer Santa Clara davant la botiga. Amb ganes de que arribi en poques setmanes per tenir el record d’aquesta edició virtual. Qui sap si en el futur un dia la podré córrer realment a New York, tot i que primer s’haurà d’arreglar tota la situació actual amb la pandèmia.

I per finalitzar la setmana de curses, 3 dies després, el dissabte, corria els 5km de Moscu... a l’altra punta del planeta. Amb un temps de 24’50” després de l’esforç de la marató, forçant una mica la màquina per treure una mica la pols a les cames.

Seguim sumant, i ja van 119 maratons.. per cert, aquesta en 4h15’50”



















No hay comentarios: