viernes, 13 de enero de 2017

10a Marató x la Marató de TV3

Amb un mes de retard, però aquí arriba la crónica de la 10a edició de la Marató x la Marató de TV3 que es va disputar el 18 de desembre de 2016.
No es pot negar que el temps passa ràpid, i el que va començar com un projecte il·lusionant l'any 2007, córrer una marató benèfica pels carrers de Girona amb motiu del programa La Marató de TV3 per recapatar diners, arribava aquest 2016 a la seva 10a edició. 10 anys on ha passat molta gent, molts companys i amics que amb el seu granet de sorra, corrent o caminant, més o menys kms., han contribuit a fer d’aquesta marató solidària un gran aconteixement.
Aquest 2016, per diferents motius tornavem al circuit anterior que haviem variat al 2015, en el qual haviem afegit un bucle pel Pont de Pedra que ens portava fins la Plaça Catalunya. Si bé es guanyaven uns metres per volta, amb el que es reduien una mica el número de voltes que haviem de fer, també soposava un major esforç a nivell de voluntaris i sobretot de reestructuració del trànsit de vehicles. Així que tornavem a l’anterior, i com temps enreda, amb la sortida i arribada a la zona del Pont de Pedra, cap al final del carrer Santa Clara.
Molt ambient a la sortida, i sobretot una bona quantitat de companys que fariem aquest cop la marató sencera, des dels habituals de cada any, al grup dels Trankils, amb el seu president al capdavant, en Narcís de Los Llanos, que aprotaven 5 maratonians, i altres companys que també havien decidit fer els 42,2kms. I com no, un altra any teniem amb nosaltres els Bombers, que de dos en dos, amb l’equip de intervenció, s’anaven rellevant volta a volta per acompanyar-nos.
Un rimte més alt del previst per part d’alguns corredors feia que aquest cop al poc de començar, i al contrari de la edició anterior on un grup compacte va fer els primers 20kms, la gent quedès dispersa. I tot i els intents per intentar afluixar el ritme i que la gent tornès a anar en grup, moltes cames ja havien quedat tocades.
Volta a volta, i amb un dia amb un sol que feia que córrer fos agradable, vam anar sumant voltes, animats per la gent que o bé havia corregut o caminat una estona, o bé pels que també venien senzillament a animar o que caminant per la zona ens donaven el seu soport.
Passada la mitja marató, un avituallament extra, proporcionat per la Cati que ja havia fet les seves voltes i estava animant, servia per recuperar forces. I és que davant la mirada desconcertada en alguns casos d’altres corredors, menjar-se un croasant en plena marató quan ve de gust, és tot un plaer (el que demostra que tota la informació sobre entrenaments, nutrició i altres que ens proporciona el Senyor Google esta sobrevalorada).
Últimes voltes com cada any reagrupant a tothom, per tal definalitzar junts amb els bombers davant  i nosaltres darrera, bé, en aquest cas la foto va quedar una mica espatllada doncs un dels atletes participants es va anticipar als bombers, possant-se davant d'ells per la foto i arribant braços enlaira com si hagués guanyat la marató… que en cap cas era una competició.
Aquesta edició del programa La Marató de TV3 anava dedicada a l’Ictus i a les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, i el nostre esforç va aportar la bona quantitat de 3.112 euros, que sumats a les 9 edicions anteriors, fan un total de 24.598,58 euros recollits en donacions. En quant al temps final, tot i ser el menys important en un acte solidari com aquest, va ser de 3h55’. 
Ara la incógnita es saber que passarà al 2017, doncs amb les protestes de les associacions veinals del Barri Vell sobre tots els esdeveniments que es fan en aquesta zona, sembla que la Marató tampoc podrà realitzar-se en aquesta zona, motiu pel que si s’ha de desplaçar a les afores, sense púbic i gent, no tindrà gaire sentit la seva realització… Temps al temps.
Bona setmana a totes i tots... Salut i kms


 Un moment de la prova al Carrer Santa Clara
 Els bombers també van aportar el seu gra de sorra a la urna de la marató
 Una prova apta per tothom, on es tracta de passar una bona estona fent esport i sent solidari..
 La foto final de la 10a edició de la Marató x la Marató
 Gent de l'Atletisme Girona i les Girunnreres units per una bona causa
 Gràcies Xicu per la cervesa només creuar la línia d'arribada
Amb la representació dels Trankils

1 comentario:

ramonet dijo...

Una llàstima que una cursa tan bonica i amb un objectiu tan loable tinga problemes per el circuit, tantdebo que es pugui arreglar. I encara que es el de menys, 3h55' es un molt bon temps ...