domingo, 5 de enero de 2014

Sobre trampes i tramposos...

Una de les finals de 100 metres més espectaculars de tots els temps.... al final, una farsa
Segurament des de que hi ha hagut esport, des de que hi ha hagut algun tipus de competició, en qualsevol ambit de la vida, hi ha hagut trampes.... potser és una habilitat innata en molta part de la raça humana.
Si ens centrem en l'esport, s'han conegut tramposos des de temps immemorials, i els sistemes han estat multiples, casos de dopatge, de esportistes que no han fet trajectes sencers en la modalitat en la que participen... fa anys inclús va haver sospites de 2 germanes bessones que es repartien les curses, millor dit els triatlons.
Els casos més sonats de dopatge solen ser en esportistes professionals, que traeixen així l'ética de l'esport, i sobretot, enganyen a uns companys de professió, fent servir métodes prohibits per acosneguir un major rendiment. D'aquest casos també n'hi ha a nivell popular, i és que fa anys, un atleta popular que va córrer la marató de Madrid en més de 4hores, al que es va efectuar un control sorpresa, va donar positiu... incomprensible però real. En quant a les penes, un cop superat el temps imposat, aquests soposats esportistes poden tornar a competir, alguns inclús segueixen competint en altres especialitats durant la sanció... Aquesta és la meva veritat, el meu pensament.. però soc dels que creuen que un esportista que ha enganyat al demés companys i als seguidors, no hauria de tornar a competir en la seva vida.. potser seria la forma de evitar que la gent fes servir el dopatge.
I també hi ha un altre clase de tramposos, cada cop més vistos, i als que també eliminaria de les proves esportives, tot i que en molts casos tampoc es pot demostrar. Son aquells, que en el cas del meu esport, es dediquen a retallar els circuits de les curses... encara a la Sant Silvestre de Girona, vaig poder comprovar casos de gent que aconsegueix uns temps impensables, i més en un esport en que tots ens coneixem i sabem on arriba cadascú.. des de gent que va arribar més endavant, amb unes marques relativament bones, si més no per a ells, fins trovar a un corredor que teoricament ha d'estar darrera, trovar-lo ja al 4rt quilómetre, i a sobre caminant...
En fí, a falta de cap cursa aquest cap de setmana, crec que estava bé fer una reflexió sobre un tema tant actual com son les trampes i els tramposos en el món esportiu...
Feliç Any esportiu

2 comentarios:

Unknown dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Unknown dijo...

Per ells va!!!