domingo, 17 de marzo de 2013

Marató de Barcelona 2013

 Stand de la Marató d'Empúries... la propera.
Aquest diumenge s'ha disputat la 35a edició de la marató de Barcelona, una prova que els darrers anys ha experimentat un gran creixement, tot i que aquest 2013 hi ha hagut un lleuger descens de les inscripcions. La gran festa començava el divendres, quan vaig anar a la Expo a buscar el pitrall, i visitar els diferents expositors de la fira, sobretot, aquells stands de maratons d'arreu... tantes curses encantadores on anar.
Barcelona ens rebia de bon matí ennubolada, i amb una fina pluja que ens acompanyaria durant diferents trams de la marató. Emoció, molta emoció abans de la sortida, escoltant la canço "Barcelona" de Montserra Caballé i Freddy Mercury, mentre donavem les primeres pases.
l'opjectiu era intentar finalitzar al voltant de les 3 hores i 30 minuts, i per això calia anar a un ritme constant durant tota la marató, i sobretot, guardar forces per els últims 2,5 quilòmetres de pujada, en ple Paral·lel. Els primers 25 acompanyat per un mite de l'atletisme Girona, l'incombustible Manel Fernandez, present ja a les primeres edició d'aquesta marató, i amb una marca personal en aquells anys una mica superior a les 2 hores i 20 minuts. A partir d'aquest punt, he seguit endavant tot sol, gaudint del magnific espectacle que ens ha deparat la marató i la ciutat, veien de tant en tant alguna cara coneguda entre el públic, cosa que sempre dóna ànims a l'hora de córrer.
Els últims quilómetres, veien que l'objectiu era a l'abast de la mà, he aconseguit manterir un bon ritme, i fer aquest tremend tram final en pujada amb força, patint, perquè dir que no es pateix al final d'una marató és mentir, però gaudint de que cada pas i de cada crit d'ànim, i sobretot, mantenit sempre al rostre un gran somriure.
Al final, un magnífic temps de 3h28'15", i la satisfacció d'haver finalitzat la meva marató número 74. Felicitar a tots els companys i amics que avui han corregut a Barcelona, en especial als que han debutat en la distància.
Cursa solidària de Les Vetes
I per estirar una mica les cames el dia abans de la marató, el dissabte vaig aprofitar per córrer a Salt la segona cursa solidària de Les Vetes, un centre que es dedicar a l'atenció a la gent gran. Per no fer més del que tocava, vaig triar el circuit curt de 5,4 quilòmetres (l'altre era de 10). Un bon entrenament a ritme alegre (24') que es va saldar amb la victória a la prova.
 
 Amb alguns amics abans de la marató
 Un mite.. en Manel Fernandez
 En Robert Mayoral fent de llebre de 3h15'
 En Miguel Moreno al km. 37
 L'Olotí David Barti
 Finisher....
 La Jackeline Camós finalitzant la seva primera marató
Cursa de Les Vetes a Salt

2 comentarios:

tri-famili dijo...

ETS MOLT GRAN XEVI
FELICITATS X TANT QUE FAS X L'ATLETISME
SALUT

Joan dijo...

Moltes felicitats per una nova marató. Em trec el barret amb el crono final. Fantàctic temps.