domingo, 3 de febrero de 2013

POLS OPOSATS...

Amb en Llorenç, que feia de corredor escombra de la cursa llarga (25kms).
Aquest cap de setmana he disputat 2 curses.... que han estat 2 pols totalement oposats, com son la nit i el dia, la muntanya i l'asfalt, el córrer per sensacions o l'anar a buscar el màxim rendiment per quilòmetre, l'organització més sencilla però personalitzada, i l'organització "profesional" i desastrosa....
Ahir a la nit vaig córrer la 2a edició de la Cursa nocturna de Rocacorba, en la seva versió curta. Prop de 11 quilòmetres per els voltants de Canet, anb sortida a les 6 de la tarda des de el pavelló d'aquesta localitat. Mitja hora abans s'havia donat la sortida als corredors que feien els 25, amb pujada inclosa fins al monestir de Rocacorba. Espectacular tant el començament com el final de la cursa, a l'interior del recinte. La primera mitad de cursa, encara amb llum diurna, transcorria per camins oberts, on la llum que a poc a poc anava minvant, era suficient per córrer. La segona mitad, ja amb els frontals als nostres caps, es feien per camins enmig de la natura, envoltats de vegetació i arbres per tots costats, amb una visibilitat escasa. Era en aquest tram on vaig trobar en falta un frontal més potent, però al meu ritme vaig anar fent. Com he escrit, en aquesta cursa es tractava de córrer per sensacions, i ho vaig fer durant tota l'estona, gaudint dels sorolls extraordinaris que només la natura t'aporta. El final, apoteosic, en portava de nou al pavelló de Canet, on hi havia un complet avituallament per a tots els participants. En quant a l'organització, felicitatar a la gent de Klassmark per la seva feina i atenció als participants.... l'any que ve, si tenim salut, allà estaré de nou.
I avui.. cap a Granollers, la denominada per ells mateixos com la millor mitja de Catalunya. He participat en la cursa curta, un quart de mitja, per varis motius, un d'ells, mentre molts companys encara corrien, jo ja era a Girona, i és que donar les diferents sortides a partir de els 11h, sortint els corredors més lents els últims, significa estar corrent fins a molt tard. Personalment, crec que li faig creu i ratlla a aquesta cursa, on t'has d'inscriure amb mesos d'antelació, on per el preu que pagues (hi ha gent que ha de guanyar molts euros en aquesta cursa) t'acaben donar una samarreta per llençar, i una especie d'arnes reflectant, que serveix més per portar gossos que per un altre cosa... i a on, tot i tenir les inscripcions tancades i saber els participants que hi ha fa temps, el dissabte a la tarda resulta que ja no queden samarretes per als corredors.... En definitiva, una organització "profesional", que no mira gens per els seus "clients", els corredors... Clar, que potser és el que ens hem guanyat entre tots per apuntar-nos any darrera any.
 
 
Amb l'Anna Oliveras i en Raul Sanchez, col·laboradors de la cursa
En Chirstian Lopez, un dels valents de la cursa llarga
Espectacular sortida
En Marc Herrera i la Maria, un cop finalitzada la cursa.
Lo millor de Granollers, compartir una estona amb els amics.
Pocs minuts per la sortida
Amb l'Eva Fontecha... temps enreda sempre organitzant, i ara al peu del canyó corrent.

4 comentarios:

JR dijo...

Totalment d'acord amb tota la crònica, especialment en la part de la mitja de Granollers, invertir tot el matí no em va gaire bé i si a sobre et sents un xic estafat doncs, això, que l'any vinent no prendre part.
Una abraçada

MU dijo...

Xevi...jo he fet moltes vegades aquesta mitja...potser des de fa més de 20 anys...és impressionant la quantitat de gent i això és motivador i un espectacle per molta gent. És una experiència per molts debutants i entre nosaltres un parany del que és el córrer massiu, l'éxit mata a la bèstia en que s'ha convertit aquesta mitja. Jo estic molt més a gust és curses no tant massives i que no et facin pressoner d'una organització com la mitja de Granollers. Malgrat això, em sento content d'haver corregut en una mitja que un catalanet ha fet 1 hora pelada. Entre nosaltres extraudinària marca...

Toni dijo...

Per cert el comentari anterior ésta redactar per en Toni Palomo

tri-famili dijo...

No paris Xevi, Xevi, No paris Xevi Xevi!!!
Granollers? fa 4 anys que no hi vaig.
SALUT