martes, 1 de septiembre de 2020

ATHENES ORIGINAS PHEIDIPPIDES VIRTUAL MARATHON

 


Nova maratò virtual a la col·lecció, la 4a virtual i la que fa 117 en total. Aquest cop tocava "viatjar" amb la imaginació i amb les petjades al naixement de la Marató, a Atenes, per recordar més que mai al nostre llegendari Filipides. Gràcies a ell avui en dia tenim les maratons!!!
Organitzada per la plataforma virtualrunners, amb els que ja vaig fer la de Secrets of Rome, aquest cop vaig córrer el divendres per no interferir en el cap de setmana. 
Molta, molta calor.. de fet al moment que vaig començar a córrer a les 5:30 el termometre marcava 22 graus després d'una nit on la temperatura no va baixar, al que es sumava la elevada humitat que provocava que des dels primers metres el cos quedes suat.
Un canvi de circuit, en al part inicial, respecte a les anteriors maratons, on em dirigia en direcció a Quart, nit tancaca i amb un cel ple d'estrelles. El tram fosc del carril bici, i veure com poc a poc el dia s'iluminava, provocava al sentits uns moments d'aquells que no oblides en temps. De tornada cap a Girona, ja amb llub, passava per casa per agafar més aigua de la bùstia, menjar mig plàtan i seguir corrent per la Devesa, esperant a una Girunnera, la Laura, que m'acompanyaria durant aproximadament una hora. En aquest moment corriem fins a la zona de la Nestlé i el Tir per sumar quilòmetres, conscient de que un cop quedes de no sol, en la part final, em quedaria al parc de la Devesa donant voltes aprofitant l'ombre dels arbres, i sabent que al parc interior tindria una font on em podria anar refrescant per tal de baixar els efectes del cor.
Amb un ritme des del començament voltant els 6'/km, tenia clar que amb les condicions atmosfèriques no valia la pena fer l'esforç d'intentar anar més ràpid, doncs m'hagues portat a la deshidratació i el defalliment al tram final. Uns últims 5km a un ritme de 7 minuts, després de l'última parada per refrescar-me, feien que el temps al finalitzar fos de 4h19'43". Content d'aquest resultat amb el dia que feia, i més tenint en compte que en aquestes maratons virtuals, al córrer sol, l'unic que acabes buscant és el fer de córrer la marató.
Per aquesta setmana toca córrer una altra marató, la Asics Stockholm Virtual Marathon, organitzada aquest cop per la propia organització de la real. La finestra per fer-la va des del divendres a partir de les 6:00 fins diumenge al vestre, sent aquest cop aquest dia el triat per córrer. Així la podré fer a Banyoles i tenir la companyia en algunes estones dels amics del Club Natació Banyoles amb els que correm sempre, i sobretot de la Lídia en el tram final. 
Tot això esperant la Marató virtual de NEw York la segona quinzena d'octubre.