lunes, 10 de abril de 2017

IBIZA MARATHON 8-4-2017

 Recollida de dorsals amb el Hippy Market a la sortida... i degustació de Sangria.

Aquest cap de setmana tocava fer el penúltim pas en aquest darrer tram per arribar a les 100 maratons el proper 30 d’abril a Empúries. El penúltim pas en aquest petit repte de fer 5 maratons en el transcurs de 10 setmanes, les que van des del 19 de març amb la celebració de la Marató de Vies Verdes fins a la d’Empúries.
L’escenari per aquesta marató número 99 era l’illa d’Eivissa, que celebrava la primera edició de la seva marató, conjuntament amb una prova de 12kms. El dia i l’hora en que es disputava, el dissabte a les 3 de la tarda, feia possible aprofitar bé el cap de setmana, que de fet començava el divendres quan a primera hora de la tarda agafàvem l’avió amb la Laura, que m’acompanyava en aquest últim esforç abans d’Empúries.
Només arribar i agafar el cotxe de lloguer, i començar a conèixer a altres corredors de Saragossa i Valencia, ens dirigíem a recollir els dorsals a Santa Eulàlia. Molt ambient i a la sortida del recinte, una petita mostra del Hippy Market, col·laborador de la prova, i degustació de Sangria. Escoltant la música, veient les caravanes i veien l’ambient, ens posàvem al moment en “Modo Ibiza”. Després de deixar les coses a l’hotel, tocava anar cap a la ciutat d’Eivissa a sopar sense pressa. Una de les avantatges de córrer l’endemà a la tarda.
El dissabte tocava dormir i esmorzar tard, cap a les 11, per tal de menjar alguna cosa suau una mica més tard. Matí de relax a la platja, caminant per la sorra i l’aigua, tot un luxe a només 3 hores de disputar-se la marató. Un iogurt amb plàtan i maduixes ens servia per tenir la sensació d’haver menjat alguna cosa, abans de dirigir-nos cap a la sortida.
El que estava clar era que el sol seria un dels majors inconvenients durant el recorregut, conjuntament amb l’altimetria que ens trobaríem. Espectaculars moments abans de la sortida, amb bona música i molt bon rotllo entre els participants. Un cop donada la sortida, tocava posar-se a fer el que havíem vingut a fer, córrer. La Laura m’acompanyaria 30kms, per després anar cap a meta a veure l’arribada. Un circuit dur en quant a desnivell, amb molts trams de pujada, alguna dura, pel Camí de Cala Llonga que ens acostava fins la carretera principal que ens acostaria fins a Eivissa. Pràcticament amb cap ombra durant el recorregut, i amb un sol de justícia que queia sobre els corredors. Així anàvem avançant tots, conscients de que no podíem cometre excessos amb el ritme. El recorregut i la calor ens podien passar factura més endavant. El recorregut en si no gaire maco, però el que es tractava era de córrer els 42kms, i el pas per les afores de la ciutat d’Eivissa, per polígons, era el punt de gir per tornar cap a Santa Eulàlia. Durant aquets quilòmetres coincidia amb l’Abel, un corredor de Bilbao a qui havia vist en altres maratons, que corre sempre disfressat de Spiderman, de fet aquesta era la seva marató número 56 corrent vestit de super heroi... D’aquí naixia l’amistat que ens portava a compartir amb ell la resta de la nostra estada a l’illa.
Al pas per Santa Eulàlia, al Km 30, la Laura parava i seguir cap endavant. Ens quedava anar cap a Es Canar, un circuit d’anada de nou en constant pujada, una baixada ràpida a la platja, un dels pocs moments en que veiem el mar, tot i córrer en una illa amb 41km de llargada i 15 d’amplada. I tornar a refer el camí de pujada, amb els maratonians desperdigats per la carretera, tothom intentant seguir endavant com podia.
 A 500 metres de l’arribada m’esperava la Laura per acompanyar-me fins a meta, on a falta de 200 metres aprofitava per treure’m les sabatilles i d’aquesta forma entrar descalç amb un temps de 4h9’59”. Al pas per la mitja marató ja havia previst aquest temps, i les previsions no em fallaven. Un bon avituallament final, i cap a la platja a fer la millor recuperació possible, les cames una bona estona en les aigües fredes del Mediterrani. Allà trobava a l’Abel, fent també aquest gran tractament recuperador, i quedàvem amb ell par anar a sopar junts a Eivissa, on ens explicava la seva historia. Una persona d’aquelles que estàs content de conèixer a la vida. El pas següent era anar a Pacha, on teníem entrada gratuïta els corredors, allà trobàvem als amics valencians i als de Saragossa, i aprofitàvem per fer el Gin Tònic i la cervesa que ja ens mereixíem després de l’esforç. Això si, la Laura que havia de conduir de tornada, res d’alcohol. S’ha de donar bon exemple.
El diumenge al matí, aprofitant que l’avió no sortia fins a mitja tarda, era el moment per acabar de gaudir de la platja de Santa Eulària, de nou amb l’Abel Spiderman, que ja era un més per nosaltres, i amb uns bons banys al mar, fred encara en aquesta època, però el millor mètode perquè el cos tornes a lloc. Només faltava dinar, anar a retornar el cotxe i agafar l’avió per acabar aquest cap de setmana que permetia sumar la marató número 99, però també gaudir d’aquest illa sense les aglomeracions de l’estiu.
Ara a esperar 3 setmanes, per si tot va bé, córrer a Empúries la número 100, i descansar una temporada... de maratons!!!!

Bona setmana a totes i tots, salut i kms!!!
 Amb els amics de Saragossa
 Finisher
 "Modo Ibiza"
 Hippy Market

 A Pacha amb les noves amistats
 "Estrassant" la vida del maratonià... sol i sangria
Amb l'SpiderAbel durant el recorregut, gran persona i tot un personatge

1 comentario:

Laura Garcia Vila dijo...

Bon resum!! Per mil caps de setmana més ;)