lunes, 18 de abril de 2011

MARSEILLE MARATHON

rin
 K-42 de la Marató de Marsella, a només 195 metres de l'arribada...
Una nova marató al sac, una nova experiencia de vida viscuda, una nova ciutat coneguda, una nova experiencia maratoniana... i és que cada marató és una nova aventura. Aquest cop ha tocar fer la de Marsella, ciutat on no havia estat mai, i em vaig desplaçar amb els pares i la meva filla. Una cosa m'ha quedat força clara, és un d'aquells llocs on dius, vale, ja hi has estat... i la intenció és no tornar-hi, tot i que la vida mai sabs el que et depara. La situació d'inseguretat als carrers és permanent, però sobretot a partir de mitja tarda, on augmenta aquest sentiment de intranquilitat... i sort que ara es fa fosc tard. Però ha sigut una nova experiencia, i la posibilitat de coneixer una nova ciutat i córrer una nova marató, ha valgut la pena.
En quant a la marató en si, la organització força correcte, amb una marathon expo molt escasa, amb poquissims estands, i un recinte molt petit per la entrega de pitralls, on es formaven llarguissimes curses, i és que a la marató calia afegir 3 curses més, la mitja, i 2 maratons per relleus, una per empreses i una altre de normal.
El dia de la cursa, tot i ser la sortida aviat, a les 8h. del matí, s'eixeca amb sol, que ens acompayarà durant tot el recorregut, tot i que sense arribar a una calor excesiva (això no evitarà que després de més de 3hores, la esquena hagui quedat ben bronçejada). Després de 2 kilometres centrics, ens dirigim cap a la zona portuaira, sota la autopista que entra a la ciutat, una volta per dins de Marsella, abans de dirigir-nos cap a les poblacions costaneres i de platja, que hi ha als voltatns de la ciutat. Al 9è kilometres se separen els atletes de la mitja, i seguim tots els maratonians, i els rellevistes, dels quals anem trovant en diferents punts el llocs d'intercanvi, que curiosament no coincideixen per els relleus normals i els d'empreses, amb diferent número de corredors a totes 2 curses. El recorregut va transcorreguent, amb alguns tobogans (que s'acentuen a mida que anem seguint la costa), i pocs trams planers. Al km.31 tornem al port vell de Marsella, on hi ha els meus pares i la meva filla, voltem una mica per el centre, abans d'encarar els ultims 8 kilometres de marató, de nou cap a la zona del port nou, amb 4 fortes pujades, dues d'anada i altres dues de pujada. A falta de un parell de kilometres, miro el rellotge i marca 3h10'30"... i decideixo esprintar fins a meta, a veure si baixo encara de 3h20'.... així entro envalat a meta, marcant un temps de 3h20'02", a falta de confirmar el temps oficial de xip, que poden ser uns 5 segons menys. Ara ja ho puc confirmar... 3h19'57". Saludo un moment a la familia a falta de menys de 100 metres, i entro amb un gran somriure a meta, i amb la satisfacció d'arribar en plenes condicions, després de rodar practicament de forma constant durant tota la estona (1h39' la primera mitja i 1h41' la segona, amb més pujades). Un cop pasada la linia d'arribada, una petita entrevista en directe del speaker, al veure que he vingut de fora, preguntant que m'ha semblat la marató, amb la resposta típica... "tres jolie". Tot i no ser una marató planera i amb alguns trams molt poc atractius, no deixa de ser una marató, i per això ja ha valgut la pena viure-la i fer-la.... celebrant a més a més la meva cursa nº800, no hi havia millor forma de celebració que fer-ho amb la distància mítica. Ara, a descansar uns dies, que d'aqui 2 setmanes hi ha la marató de les maratons, la que més m'agrada després de la solidaria que organitzem a Girona... logicament, m'estic referint a la d'Empuries. Us espero allà, per viure una nova festa del atletisme.


3 comentarios:

JR dijo...

Una més al sac, la 3ª del repte de enguany, no?
Enhorabona campió.
Ens veiem a Empúries.
Salut

Jacky dijo...

Genial, com sempre! Felicitats!

tri-famili dijo...

Al sac i ben lligat, ara la 4ª.
MAQUINA!!!!