domingo, 18 de mayo de 2008

MARATÓ DE PERPINYÀ 18-5-08

NOVETAT 19-5: JA TINC LES FOTOS DE L'ARRIBADA....

Jordi Puig, Xevi, llorenç Puig i Josep Aranda, fens els preparatius abans de correr

Com el joc de l'oca, de oca a oca i tiro per que toca... podriem dir de Marató a Marató, i corro perque toca. Després de la d'Empuries, directament a Perpinyà, una altra marató "catalana" i solitaria, amb aproximadament a la sortida uns 400 corredors??? (em falta comfirmar els finalitzats). CONFIRMAT EL Nº D'ACABATS: 226, i el guanyador va ser en Habib Mosbah, amb 2h30'20"

I cap allà ens hem dirigit, uns a sumar, en Jordi, en Llorenç i jo mateix, i un altra a fer el debut, en Josep Ant. Aranda. De moment al arribar, ens presentan a la Pubilla del Roselló, que era per allà penjant senyeres, i ens fem una foto de record amb ella, i seguidament, ja amb els dorsals, al cotxe a fer la preparació (el teniem a 100metres, tot un luxe).

Contents amb la Pubillà del Roselló

Abans de sortir trovem en Xavi Bonastre, que ens comenta que vol anar a baixar de 3h30, i sortim plegats, amb en Llorecnç i el debutant, Josep, un pel ràpìds al principi per l'impuls del Llorenç, i deixem enreda en Bonastre. Cap al km 10 "despedim" en Llorenç per seguir nosaltres tranquils al nostre ritme. S'ha de dir, que a part de solitaria, el recorregut no és lleig del tot, per carreteres secundaries i al costat de vinyes, però dur, dur, fins el km 18, amb tobogans, un subidon al km 13 i una paret al 16 que et treia la son de les orelles.




Foto acabada la cursa, com anecdota, la senyora que ens ha fet la foto m'ha fet aguantar-li el gos

A partir d'aqui, mes o menys planer, amb algun petit repetxó, amb força sol i talls de tramontana. Al 24 ens pasa en Bonastre, i li comento que més endavant ja iré a atrapa'l (que xulu que soc de vegades..). Al 28,i veien que en Josep segueix bé, faig un canvi de ritme, per atrapar abans del 30 en Bonastre, i deixa'l uns metres enreda. Del 30 al 40 (entrada a Perpinyà) ens trovem amb el tall més pesat de la Marató, amb llargues rectes i tramontana que ens va frenat.

Moment de l'arribada, amb en Xavi Bonastre
Just a l'entrada a Perpinyà, m'atrapa en Xavi Bonastre, que ha passat el cap de setmana amb la familia,i fem els 2 ultims kilometres plegats, per arribar junts amb l'estalada, moment que aprofiten els seus familiars per fer les fotos de rigor (quan tingui la foto de finisher, ja la penjaré).



Just pasada l'arribada, amb en Xavi



El temps final, 3h24'30", en la posició 32 de la general, i amb una altra més al sac. Just 4 minuts després, i mentrés estic saludant en Jordi (3h12'10"), que havia agafat el gran globo, i en Llorenç (3h12'40"), arriba el debutant del dia, en Josep Aranda, amb un fantàtic temps de 3h28'. En quant a la organització, bé en general, amb avituallament cada 2/3kms. L'unica pega, que havies de buscar els kilometres, doncs eran pintats al terra. Els voluntaris dels encreuaments i els avituallaments, super amables i encoratjant sempre als corredors.




L'avituallament final, a que us ha entrat gana i tot...



I per finalitzar la festa, un bon apat ofert a tots els corredors i acompanyants, per recuperar les forces. Lo millor de tot és que per la propera Marató, la de Monschau, a Alemanya, el proper 10 d'agost, falten 12 setmanes, amb lo que podré "descansar" una mica i fer algun triatló per pasar l'estona.







Fent el picnic als jardins que teniem just a l'arribada

7 comentarios:

carless dijo...

Així m'agrada , fent patria a la catalunya nord.
Com que per aqui ja et coneixen........

robert mayoral dijo...

molt ben fet, me l'apunto a la meva llista de futuribles, crec que aquesta és millor que la d'Empuries, no? pel que expliques....i suposo que amb menor nivell més motivació per apretar i estar allà al davant..

Ironxevi dijo...

El nivell és més baix que a Empuries, tot i que el temps del guanyador va ser el mateix (2h30'20), però a partir d'aqui ja baixa. A Empuries amb millor temps vaig fer el 75.
Ara sapiguen el recorregut, suposo que algun any hi tornar-he. Ara vaig a mirar si has pujat el Ironcat, a veure com va anar.
CARLESS, el tema és anar fent pais, i que ens coneixin, que si un dia hem de marxar....

tri-famili dijo...

Felicitar a J.Aranda, per la primera marato!!!
I vosaltres tres, que ja feu cara de Keniates, amb tanta maratons...

Anónimo dijo...

Felicitats Xevi,
Ara toca recuperar una mica hi sortir els diumenges a fer tirades mes curtes.
Ens veiem!

Anónimo dijo...

Aquest any vas a per marca, no??

Acabaras l'any amb mes Maratons que mitges......

Ironxevi dijo...

Hola Sergi, de fet ja fa 2 anys que faig més maratons que mitges. De moment aquest any, 2 mitges, 4 maratons (que si tot va bé, seran 7 a final d'any), per 4 ó 5 mitges... La veritat, ultimament trovo més traumatic corra la mitja en 1h25' que la marató en 3h20'.
Ens veiem