domingo, 20 de abril de 2008

Marxa Popular Baix Fluvià-S. Pere Pescador

Amb uns quants companys del club, avans de la sortida de la marxa

M'ho havia comentat en Dani: t'agradarà aquesta marxa, i evidentment tenia raò. Marxa casolana amb poca gent, aproximadament al voltant de 100 persones, i uns 20 corredors a l'hora de la sortida, disposats a afrontar els una mica més de 13kms de recorregut. I així, donada la sortida, sortim en direcció cap a L'Armentera, on ens escapem un company de la Jonquera, en Daniel Herrera i el nen (o sigui, jo). Passat el poble, en Daniel es despenja una mica i m'en vaig amb el noi de la Jonquera, i com veig que m'acabarà treguen de punt, decideixo esperar en Daniel, i mirar d'"ofega'l" una mica.

Preparant el dinar, amb les gambes a la paella...

Als 5 kms arribem a la carretera que vé de les ruines d'Empuries, i veig el km. 30 de la marató d'aqui a 2 setmanes, i el pensament unic és que com faci la calor que feia aquest matí... ja enspodem preparar. Al cap d'una estona girem cap a la dreta, i després d'un recorregut per un camí de terra, arribem a la platja. Impresionant el paisatge, amb les dunes a la dreta, el mar al fons i la sorra sota els nostres peus, sembla la Marató dels Sables, i al llarg de d'uns 3 kms veiem els caminadors davant nostre, en una llarga filera. Això si, en aquest tram, i sense vent, la calor es fa insoportable. Finalment sortim de la sorra, amb les cames carregades per l'esforç (amb una sorra tova, després de les ultimes plujes), per encarar cap al Fluvià, i després de prop de 1km per un camí pedregos, arribar de nou a Sant Pere Pescador.



I en aquest punt, ens espera el primer apat del dia: Botifarra, Costelles, pà i all i oli, regat amb ví de l'Empordà. Van arribant els companys, i avans d'anar a dinar, ens anem a fer la clareta al bar del poble, on per cert hi ha gent VIp, en Bultó, el de les motos, ben acompanyat. Clar que veien tota "l'elit" que s'acostava al bar, ha quedat empetitit. I a continuació, cap al Mas del Joncar, la casa rural d'en Miquel i l'Anna, a preparar el dinar, amb peix i gambes, per tot lo alt, aquest cop regat amb Cava Rosat i cava normal, Anna de Codorniu. I per finalitzar el dinar, junt amb el café, algun licor que ha sortit de la despensa (o sigui, Ratafia, Whisky....).


Petita panoràmica de la taula, esperant els postres...

Amb ganes de pair-ho tot, hem agafat xino-xano, voltant el Fluvià i els Aiguamolls, fins a mar, en una caminata d'anada i vinguda d'aproximadament 1h i 30'. I per finalitzar la festa, amb en Xicu, en Manel i en Tià, hem fet camí (aquest cop en cotxe) a La Bisbal, a menjar un Bisbalenc per recuperar l'esforç de la caminada. Un dia Complet.



Panoràmica general de la taula, al començament de l'apat.

5 comentarios:

tri-famili dijo...

Es una bona marxa, pel el lloc, el ambient,i sobretot la zona, jo fa uns anys que no la faig , peró i tornare!!!
Ara, la marxa ha estat la escusa, pel dinar, COMO SE LO MONTAIS...
EL ANY QUE BÉ CAMBIO , PERNIL PER GAMBES!!!

robert mayoral dijo...

un dia d'aquests m'apuntaré a una marató d'aquestes de jalar que feu!!! quina passada!!!

tri-famili dijo...

FELICITATS SOC LA VISITA 6000!!!!!!
JA,JA,JA,

Ironxevi dijo...

Felicitats, ja et buscaré algun regalet per celebrar-ho. Ja hi pots contar

MIGUEL ANGEL dijo...

Si ja m´ho va dir el meu cunyat que de tant en tant et veia, al final m´ha apuntat a Empuries, a veure que tal...fins aviat