martes, 25 de septiembre de 2007

LA MARATÓ I EL VIATGE A ÍTACA

"Quan surts per fer el viatge a Ítaca
has de pregar que el camí sigui llarg,
ple d'aventures, ple de coneixences,
has de pregar que el camí sigui llarg
que siguin moltes les matinades,
que entraràs en un port que els teus ulls ignoraven,
i vagis a ciutats per aprendre dels que saben."

Com a la cancó ( o millor seria dir poesia) d'en Lluis Llach, els atletes també tenim el nostre particular viatge a ítaca, en aquest cas el viatge cap a la Marató. Un viatge que iniciem en el moment que decidim preparar la propera marató, sigui la 1ª o sigui una més a la llista.
Desde el moment en que decidim a quina participarem, iniciem aquest llarg viatge que és la preparació, a base d'entrenaments que seràn les nostres particulars aventures i experiencies, i al igual que el port i les ciutats del camí a Ítaca, descobrirem nous camins, nous llocs on fer les nostres passes i nous companys dels que aprendre.

"Tingues sempre al cor la idea d'Ítaca,
has d'arribar-hi, és el teu destí,
però no forcis gens la travessia.
És preferible que duri molts anys,
que siguis vell quan fondegis l'illa,
ric en tot el que hauràs guanyat fent el camí,
sense esperar que et doni més riqueses."

tinguem sempre present el gran dia que ens espera al final, el dia de la Marató, i que hem d'arribar-hi bé, en condicions, sense volguer forçar el cos més del compte, coneixedors de les nostres limitacions com a atletes. I un cop arribat aquest gran dia, i fondeiem en aquest gran repte que és per tots el correr la Marató, haguem sapigur disfrutar de tots els entrenaments realitzats, d'aquells que hem fet en solitari, escoltant els batecs dels nostres cors, els impactes dels nostres peus a terra, els sorolls dels camins recorreguts, o bé d'aquells que hem fet acompanyats dels amics, amb les converses i rialles que ens han ajudat a fer més facils els kilometres. I ens recordaremde totes aquelles experiencies viscudes i acumulades al llarg de aquest nostre viatge, disfrutant dels bons moments viscuts, al igual que aprendrem dels mals moments viscuts durant la travessa.

"Ítaca t'ha donat el bell viatge,
sense ella no hauries sortit,
i si la trovas pobra, no es que Ítaca
t'hagui enganyat. Savi com bé t'hauràs fet,
sabràs el que volen dir les Ítaques."

LLUIS LLACH-VIATGE A ÍTACA

La ilusió de la Marató, t'haurà donat un munt d'experiencies, i t'haurà ajudat a coneixer-te més a tu mateix, a fer-te mes fort i afrontar la vida d'una nova manera, a creixer com a persona, a coneixer nous llocs i fer noves amistats, a trovar-te a la sortida amb més gent que com tu, haurà iniciat aquest llarg viatge, ple d'ilusions i experiencies, i haurà fet de la Marató la seva Ítaca.
I més enllà del resultat obtingut, valoraràs tot lo aprés durant el camí, i com diu la canço, sabràs que volen dir les Ítaques, que tot i que arribar és important, hem de saber disfrutar de tots els petits moments i de les petites coses que anem trobant al llarg del nostre camí, tant a la preparació de la Marató com a la vida. Tot i que el que troves al final pot ser important, ho és més tot el camí i la forma com l'has afrontat.

XEVI AVELLANA REVUELTA - SETEMBRE 2007

3 comentarios:

Anónimo dijo...

"Desde el moment en que decidim a quina participarem, iniciem aquest llarg viatge que és la preparació"

i jo hem pregunto: ¿tu desfàs les maletes algun cop? però si et pases la vida viatjant!!!!!!!

Que vagi bé a tota l'expedició....

Ironxevi dijo...

Gracies Sergi, la setmana entrant explicaré com ha anat, desfaré les maletes, i començara a pensar en praparar-la per a Venecia..je,je

robert mayoral dijo...

i a més de viatjar..poques maratons de prestigi et faltaran al currículum....molta sort en aquest curt viatge, i que la marató també s'et faci curta i com a mínim aconsegueixis els objectius que tinguis!!
a tope amb força!