lunes, 1 de mayo de 2023

18 MARATÓ D'EMPÚRIES i 5K D'EMPÚRIES

 


Empúries... aquell indret on la Marató es converteix en MARATÓ en majúscules...allà on més que en altres maratons evoquem a Filípides, l'heroi grec que va donar pas a la llegenda de marathon. Aquí, amb les sever ruïnes greco-romanes, cuna de civilitzacions. 

I un any més, es celebrava la mítica prova, que des de l'any 2003 es disputa. Amb anul·lacions per vent en el passat, i una edició suspesa per la pandèmia, arribava a la seva 18a edició, i de pas, a la meva 18a participació. 

El dissabte anava a buscar el meu dorsal i uns quants de la gent de Banyoles, i aprofitava per córrer els 5km, en els quals no havia corregut mai. En un circuit per la zona de les ruïnes i Sant Martí d'Empúries, molt agradable, finalitzava en 25'37", bona marca tot i anar controlant el ritme per no forçar de cares a diumenge.

Per fí arribava el gran dia, i com passa en aquesta prova, ens trobàvem a la sortida molts vells coneguts, maratonians de tota la vida que estimem aquesta marató, que la sentim nostra.

Pel camí una mica de pluja, que parava abans del començament. De fet arrancavem amb sol, i una tramuntana que a poc a poc aniria en augment. Com sempre aquí, kilòmetres compartits amb amics, altres en soledat, agafar corredors, altres que t'avançen... i així anar sumant km. 

Alguns cops de tramuntana que et paraven en sec, però sempre amb la il·lusió de seguir endavant per finaltizar una nova marató. 

Amistats que et saluden i animen pel camí, i la Lídia que esperava a l'arribada, juntament amb les noies de la colla de Banyoles i algun maratonià amic com en Vicente que espera per fer-nos la fotogràfia final.

Una marató més al sac, en 4h21'44" (temps des de pas per la sortida). Propera parara en 14 dies al primer Campionat d'Espanya de Triatló Gravel que es disputarà a Platja d'Aro el proper 14 de maig.

Bona setmana a totes i tots!
























No hay comentarios: