martes, 29 de marzo de 2022

27 MITJA MARATÓ DE BANYOLES 2022

Aquest passat diumenge, 27 de març, s'ha celebrat a Banyoles la 27a edició de la seva mitja marató, amb retorn aquest any al circuit homologat del 2019, última edició abans de la pandèmia. El 2020 no es va poder celebrar, i l'any passat es va córrer en un circuit a 4 voltes que es va poder habilitat a última hora davant els imprevistos que van sorgir.
Amb un dia esplèndid  per córrer, tocava de nou fer de llebre de 1h55' a un ritme de 5'27" el kilòmetre. Bon ambient a la sortida, amb unes quantes Girunneres i una bona colla dels veterans del Banyoles. També la Lídia el dia abans decidia afegir-se a la festa i córrer la mitja.
Amb un bon grup enganxat, vam anar sumant km al ritme que tocava, per afrontar l'última volta a l'Estany, al km15, amb alguns dels corredors que m'havien acompanyat i altres que anàvem recollint quan els atrapàvem.
Els últims 2km els feia amb la Lola de la colla, esperant-la, mentre enviava a la resta cap a meta, camí del temps previst, 1h55'. Amb la Lola creuàvem 40" segons per sobre d'aquest temps, però junts. Un cop mirava el rellotge, el ritme final era clavat a 5'27", i aquests segons de més corresponien sobretot als 100metres extres...
Una nova edició participant en aquesta mitja, amb la vista posada, en principi, a la Marató d'Empúries del proper 10 d'abril, i una mica més enllà, en el Half Triathlon de Banyoles del proper 12 de juny.