miércoles, 30 de junio de 2021

SASKATCHEWAN VIRTUAL MARATHON

 




Saskatchewan, província del Canada, era un punt de la geografia canadenca de la que no havia sentit parlar mai. Per capital te la ciutat de Regina, i una altra de les poblacions més importants és Saskatoon, on al mes de juny es celebra cada any la seva marató.

Organitzada per el Saskatoon Road Runners Association, aquest 2021 no s’ha pogut organitzar en viu degut a la pandèmia, però si que s’ha fet la edició virtual oberta a participants de tot el món. Una bona ocasió per córrer aquests marató, encara que fos virtualment.

Es podia triar per fer-la un dia entre el 28 de maig i el 28 de juny, i apurant la data degut a altres maratons virtuals que tenia, i al fet d’haver anat a fer un tram de Camino de Santiago, finalment corria el dissabte dia 26. La previsió dels organitzadors a l’enviar el pack amb el dorsal, samarreta i medalla, feia que ja dies abans de córrer ho tingues tot a casa. Així aquest cop no havia de descarregar el dorsal virtual, ni fer una medalla impresa per la foto final.

Per evitar la calor que ja fa en aquestes dates, sortia a córrer a les 5:45 per poder finalitzar al volant de les 10h. Primers 16-17km sol, fins que a les 7 ja apareixia una Girunnera, la Tania, que si bé en principi venia per córrer una estona, acabaria fent tots els km que em quedaven per finalitzar la marató.

Aquest cop corria a Girona, i tenia com a camp base la zona de Domeny, on deixava aparcat el cotxe amb l’avituallament. Així podia fer servir un circuit d’uns 5km sense haver de portar l’aigua a sobre tota la estona, aprofitant el pas pel cotxe per beure i menar.

A les 8h arribava en Jordi Castañer, habitual també en moltes de les meves maratons virtuals, que ens acompanyaria ja fins al final, i a les 9h ho feia una altra Girunnera habituada a acompanyar-me en aquests desafiaments maratonians en solitari, la Laura Algueró, per fer els últims 9km, ja a un ritme molt i molt tranquil. La calor ja es començava a notar al cos i l’objectiu era finalitzar sense haver de caminar.

Ja als últims km amb la Tania aprofitàvem per remullar-nos aprofitant que els sortidors d’aigua estaven en funcionament, per algun error, des d’abans de començar a córrer ben d’hora.

Al final un temps més que acceptable de 4h18’35” per aquesta marató número 128, abans d’uns mesos de descans maratonià. En principi, si no surt alguna sorpresa, les properes seran les virtuals de Londres i Boston, els 3 i el 10 d’octubre respectivament.

Bona setmana a totes i tots
















No hay comentarios: