jueves, 9 de mayo de 2024

BERGEN CITY MARATHON 26-4-2024

 


Nova marató, nova ciutat... nou pais!!!! Sempre és un plaer córrer una nova marató, i si és en un lloc on no hi has estat mai... doncs encara millor. 6 dies després de la pallissa de l'Ironman 7'0.3 de València, tocava córrer la Marató de Bergen a Noruega, pais que visitava per primer cop. 

De pas aprofitàvem per fer turisme tant a la ciutat on es disputava la marató, com una nit a la capital, Oslo. Un indret molt bonic per estar-hi uns dies. El divendres sortia a activar cames a l´hora de la marató, les 8 del matí, amb manguitos i braga al coll. Al cap d'un instant ja tenia clar que tot i la temperatura, 3-4 graus, l'endemà valdria més sortir lleuger de roba. La sensació de fred, al ser seca, no es notava i sobrava tot. 

La primera intenció, tot i haver vist el recorregut i el desnivell a la plana web, era fer la primera volta en 2 hores, i així empalmar amb la Lidia que corria la Mitja i fer la segona volta junts. Al km 10 ja lli enviava un missatge que anès fent, doncs la duresa d'aquest primers 10k ja m'indicava que aniria força més lent, i sobretot a la segona volta. 

Pujada, i forta, des del 3 al 8.. una serie de tobogans des d'aquest punt fins al 10 per baixar, planejar, i del 18 fins una mica més del 19 (km 39 al 40 a la segona volta), una forta pujada, sobretot amb un carrer d'adoquins que el dia anterior havíem baixat caminant.... Total que el pas per la mitja ja era de 2h12' (quan la setmana anterior a València, després de 1.900m de natació i 90k de bici corria en 2h8').

La segona volta, també amb les cames encara "tocades" del diumenge anterior, me l'agafava amb mooooollllttttaaaa calma, conscient de que no podia atrapar a la Lídia. Tot i això, amb l'alegria i motivació d'anar adelantant als corredors de la mitja que havien sortit minuts abans del meu primer pas per meta, molts dels quals corrien a ritmes més lents. 

Al final un temps de 4h55' per la que considero la marató més dura de les 143 fetes fins ara. Com deia a la gent, era com fer 2 vegades seguides la Behobia, afegint encara un parell de km més. Tot i això, una marató molt maca en la seva major part pel recorregut.

Amb ganes de la propera, a hores d'ara no se quina serà, però segur que ja la trobarem!!!

Bona setmana a totes i tots... Salut i km!












No hay comentarios: