domingo, 28 de septiembre de 2014

Escoltant el cos

 Amb l'Albert, en Joan i en Marc.
Ara fa un any, el meu genoll va acabar petant... més de 2 mesos parat, amb dolor, sense poder córrer i fent només natació. Després van començar, a finals de novembre, encara sense diagnostic sobre el genoll, les primeres sortides, molt curtes i molt lentes. Però tornava a córrer. La ressonància era clara, desgast del menisc interior, fisura de la banya posterior del menisc extern (de la cama dereta) i un Quist de Baker, probablement el que més m'impedia córrer. El metge de capçalera en deribava cap al trauma (i tenia clar que passaria pel quirófan), però quan al febrer anava al traumatoleg, sense dolor, aquest em recomanava córrer durant un mes, i tornar. El dolor seguia sense apareixer, i la següent recomanació era seguir corrent, i tornar al cap de 6 mesos (el proper 15 d'octubre).
Des de llavors, he corregut la marató d'Empúries, moltes curses i marxes, triatlons (i si tot va bé, un triatló distància half ironman en 2 setmanes).. i sobretot, he aprés a escoltar el meu cos. A saber que sense forçar els ritmes, tornant a introduir als entrenaments natació i ciclisme, ja sigui en carretera o amb la de muntanya, i disminuint els quilómetres de cursa a peu, podia seguir corrent i practicant esport. Fins quan? de moment espero que durant molts anys el dolor del genoll no apareixi, però sabent que si ho fa, hauré d'anar ràpid al metge, i per sobre de tot, escoltar el meu cos per estar atent sempre a qualsevol indicació que aquest m'envii.
I a tot aixó, avui tocava córrer una de les clàssiques de la ciutat de Girona, la Marxa del Pilar, que arribava a la seva 22a edició. 9,2kms que he pogut fer corrent, en poc més de 49', controlant sobretot en les baixades, segurament la part dels circuits on més possem en perill les nostres articulacions i la musculatura. Per finalitzar, un bon esmorzar per recuperar les forces.

 Amb els companys del Trankils

Pel camí he trobat en Dani Juncà, entranant amb en Lluís Rafart, trobada inmortalitzada per en Dani.

domingo, 21 de septiembre de 2014

1 CURSA DE LA DONA.. 1.000 GUANYADORES!!!!

 Després de mesos de preparacions, després dels entrenaments dirigits de les últimes 10 setmanes, dels nervis dels últims dies.. avui ha estat el gran dia, amb la celebració de la 1 Cursa de la Dona a Girona. El que va començar cap a finals del 2013 com una idea, en un dinar amb la Laura, la Joana i l'Antonio, s'ha acabat convertint en una gran festa per totes les corredores. Per un dia els carrers de Girona han estat per les dones, amb un recorregut centric de 5,2kms, amb sortida i arribada davant Esports Parra, al carrer migdia. Des de les més expimentades, fins a les que avui debutaven, totes han disfrutat de l'espectacle i de la festa. Només per tots aquests somriures, ha valgut la pena tota la feina realitzada durant mesos.. i des de la organització, només podem dir una cosa... Totes sou unes CAMPIONES i unes GUANYADORES... intentarem que l'any que ve la festa sigui més gran, i disfruteu encara més..
Aquí teniu unes fotos de la matinal..
 El dorsal-tattoo de la cursa, dissenyat per la Nadeia
 Les noies de la floristeria Santa Clara..
 Concentració de dones esperant la cursa
 La Mariona, la Cati, la Laura...
 Un grup disfressat per córrer...


La festa final... un veritable espectacle

domingo, 14 de septiembre de 2014

19 Marxa de la Diada...

 Fens inscripcions...
Un any més, i en van 19, s'ha organitzat des del Club Atletisme Girona, la Marxa de la Diada. Amb un circuit de 12kms, la marxa surt i arriba a l'Estadi de Montilivi, amb trams variats d'asfalt, de carril bici, i també uns quilómetres per bosc a Quart. Com sempre molt bon ambient a la sortida, i sobretot a l'arribada, finalitzant la marxa amb un esmorzar on hi havia amanides, entrepans, fruits secs i meló. Cal agrair la col·laboració de NOWLEY, marca de rellotges que va donar bosses reciclables per la compra, per a tots els participants, gràcies a les gestions de Carles Gonzales, de RELLOTGERIA GONZALEZ, situada al carrer Joan Maragall de Girona. També es varen repartir bidons per la beguda, gràcies a la col·laboració de la Diputació de Girona.
Avui diumenge s'ha disputat també una de les clàssiques a la ciutat de Girona, la Marxa de Taialà. 9kms entretinguts, amb continues pujades i baixades, per finalitzar amb l'esmorzar al col·legi d'aquest barri gironí...
I per la propera setmana, festa grossa a Girona, amb la celebració de la 1a Cursa de la Dona. Un circuit de 5,2kms pels carrers de la nostra ciutat, amb le cartell de inscripcions finalitzades desde fa una setmana.... 1.000 dones inscrites per aquesta primera edició. Nois, ja sabeu, toca animar-les





A Taialà, abans de la sortida..

lunes, 1 de septiembre de 2014

El pas dels anys... 925 competicions

 Amb en Toni, la Montse, en Carles, la Nadeia i en Jordi..
Dissabte es va disputar la 14na edició de la Duatló de Caldes de Malavella. Tot i el nom de la prova, de fet es tracta de una aquatló, doncs en neden 500 metres, seguits de5,5kms de cursa a peu. Organitzada per en Satur i els seus companys de l'Atletisme Caldes, la prova es desenvolupa en un ambient familiar, amb poca gent, i molt de companyerisme.... aixó si, un cop donada la sortida, la prova es converteix en competició, en una lluita per donar cadascú dels participants lo millor d'ells mateixos. Es disputan proves individuals, i també per relleus, amb un participant fent cada part de  la prova.
Amb una participació de prop de 40 atletes, i amb una temperatura elevada, la tarda va transcorrer entre les diferentes tandes de sortides. Al final, samarreta commemorativa, berenar i sorteig entre tots els participants.
Aquesta prova, a nivell personal, soposava la meva competició, incloent totes les modalitats, 925... a només 75 per arribar al miler. Que signifiquen les estadístiques a aquestes alçades...? doncs sobretot que son molts anys practicant esport, passant-ho bé, i sobretot amb ganes de seguir disfrutant de totes les proves que es presentin en el futur... fins la propera!!!